Monday, October 31, 2011

Jõuluootus Linnakodaniku majas

Jõuludeni on veel aega, aga varakult toimub registreerimine igasugu pakutud üritustele.
Registreerisin meie klassi Linnakodaniku majas pakutavale jõuluootuse üritusele. Toimumise aeg on 12.detsember kell 12.00. Pileti hind on 2,60.
Hind sisaldab:
  • vanaaegsete jõulukommete meenutamine
  • mängimine
  • mõstatamine-ennustamine
  • maiustamine
  • küünlarasvaga õnne valamine
  • lindudele toidupalli meisterdamine

Liiklusnädal!

Sel nädalal on koolis liiklusnädal. Täna oli ka liiklusteemaline lasteetendus. Iga päev tehakse kontrolli helkuri olemasolust. Kontrolli oma helkur üle-kas ripub koti või jope küljes?
Ohutut liiklemist.

Stend

Suured tänud K. Martinile, Andrisele, Sigritile ja Maidule, kes juba usinalt tõid materjale, mida panna mardi- ja kardripäeva stendile. Nädal aega on veel aega asju tuua. Oodatud on ka enda joonistatud pildid.

MARDILAAT!

Käesoleval õppeaastal toimub kooli õpilasesinduse ettepanekul
mitu heategevuslikku ettevõtmist, et koguda raha
koolile jalgrataste hoidjate muretsemiseks!

NELJAPÄEVAL 10. NOVEMBRIL
Heategevuslik MARDILAAT KOOLI SAALIS
Kell: 11.05-11.25 ja 12.10-12.30

MÜÜA VÕI VAHETADA VÕIB:
ISE VALMISTATUD ESEMEID JA KÜPSETISI

Müüjate registreerimine toimub
3. - 8. novembrini HUVIJUHI juures.
NB! Iga müüja annetab müügitulust 10% kooli heategevusprojekti!

Sunday, October 23, 2011

Kirjuta Tuhkatriinule!

Mis jutud on muinasjutud? Noh, küllap räägivad nad printsessidest ja printsidest, vaeslastest ja nõidadest. Aga äkki muinasjutud polegi välja mõeldud ja juhtuvad meie kõigiga siin ja praegu? Saada Tuhkatriinule oma muinasjutt, kuhu saad kirja panna kõik huvitavad seiklused, oma sõbrad või hoopis väljamõeldud tegelased ahvist korstnapühkijani. Kui mõni olemasolev muinasjutt sulle võõras tundub, siis enda muinasjutus saad teha nii, nagu ise soovid. Välja mõelda ja ette kujutada on imelihtne ja tore.

Sinu muinasjuttu ootame 27. novembrini aadressile kristo@rakvereteater.ee või SA Rakvere Teatrimaja, Kreutzwaldi 2a, Rakvere 44314, märgusõnaga „Muinasjutt

Lugusid ootame nii lastelt kui nende vanematelt, ehk teab vanaema või vanaisa mõnda toredat muinasjuttu. Kui vaja, palu kedagi, kes aitaks su pöörased mõtted üles kirjutada.

Ära unusta lisamast oma nime, vanust ja aadressi. Tuhkatriinule muinasjuttu saates nõustud selle avaldamisega Rakvere Teatri ning teatri sõprade väljaannetes. Kõik kirjatükid avaldatakse Rakvere Teatri kodulehel, kus sinu täiesti uut muinasjuttu saavad lugeda nii su kaaslased, õpetaja ja kes iganes veel. Näitlejate abiga loetakse osa jutte linti ja neidki saab kodulehel kuulata. Võimalik, et tulevikus sünnib raamat või et sinu lugu ilmub ajakirjas. Muinasjuttudega juhtub ju igasuguseid asju.

Kõigi muinasjutusaatjate vahel läheb loosi rikkalik auhinnalaud. Auhinnad panevad välja Rakvere Teater, ajakiri Täheke ja raamatupood Apollo.

Friday, October 21, 2011

Mardi-Kadri aeg

Sel aastal peab teine klass valmistama ette stendi "Mardi-Kadri aeg". Seepärast palun abi igasuguse materjali kogumisel. Kui leiad jutte, luuletusi, pilte, laulukesi vms materjali, mis on mardipäeva või kadripäeva kohta, siis võta see palun peale vaheaega kooli kaasa. Stend peab olema valmis 07.novembriks.

I veerandi kokkuvõte

Ja ongi esimene veerand läbi saanud. Alles tulid õpilased veidi ärevalt kooli, sest ees ootas uus õpetaja ja uued õpikud. Nädalad möödusid kiirelt üksteist tundma õppides ja uusi materjale omandades.
Mida põnevat lisaks õppimisele oleme ette võtnud? Toimus sügisene spordipäev, klassi pildistamine, leivanädal-osavõtt plakatikonkursist, õpetajatepäev, liikluspolitseiniku loeng, keskuste päev, teatrietenduse "Limpa ja mereröövlid" vaatamine, osavõtt projektist "Tagasi kooli", Nupukate nagin.
Millised on siis meie õpitulemused I veerandi lõpuks? 24-st õpilasest on puhtaid viielisi vaid üks-Mait Anga. Palju palju õnne! 17 õpilast on nelja-viielised. Neist kaheksa on vaid ühe neljaga, teised hinded on viied. Palju õnne teilegi.
Siit ka eesmärk uueks veerandiks. Pingutame veelgi rohkem, et oleks rohkem puhtaid viielisi.

Kiitus kogu klassile positiivsete veerandihinnete eest. Polnud mitte ühtegi kahelist õpilast.

Suured tänud nendele lastevanematele, kes leidsid aega tulla arenguvestlusele. Teisi lapsevanemaid ootan jätkuvalt teisel veerandil.

  • 31.oktoobril tuleb osta välja jõuluetenduse "Tuhkatriinu" piletid. Selle päevani saab neid hinnaga8,50. Hiljem juba 10,50.
  • 31.oktoobril on koolis etendus "Loomad liikluses". Pilet maksab 2 eurot.
Võta rahad esmaspäeval, 31.oktoobril kaasa! Muidu jääd liiklusteemalisest etendusest ilma või pead ostma kallima jõuluetenduse pileti.

Kaunist vaheaega sulle ja sinu perele. Puhka ja viibi palju õues. Aga ära unusta klassivälist lugemist.

Õp Piret

Monday, October 17, 2011

Veerandi viimane nädal

Kiirelt on möödumas esimene veerand ning kätte jõudnud viimane koolinädal. Viimasel nädalal on ka väikesed muudatused tunniplaanis.
Esmaspäev on tavaline koolipäev.
Teisipäeval proovime viia läbi keskuste päeva. Töö toimub neljas keskuses-kunst,matemaatika,loodus ja eesti keel. See päev nõuab ja ka arendab väga suuresti iseseisva töö oskuse kujunemist.
Kolmapäeval toimub neli esimest tundi ja siis suundume teatrisse (Limpa ja mereröövlid). Koolikotid saab jätta klassi. Teatrisse võib kaasa võtta natuke taskuraha. Tagasi tuleb igaüks ise (omas tempos või kutsub isa järgi või läheb sealt otse koju-trenni jms). Koolikoti saab koolist kätte. Ise tulen teatrist kooli tagasi.
Neljapäeval on tavaline koolipäev. Kella kolmeni on pikapäeva rühmas töö (kell 15.10 algab õpetajatel töökoosolek)
Reedel on esimesed kaks tundi tunniplaani alusel. Kolmanda tunni ajal on Nupukate nagi. Neljanda tunni ajal on veerandilõpu aktus millele järgneb klassijuhataja tund.

  • Kogu nädala jooksul saab veel tuua jõuluetenduse raha (8.50 oktoobrikuu lõpuni, edasi 10.50).
  • 31.oktoobril kell 12.30 toimub koolis Eesti lasteteatri etendus "Loomad liikluses". Pilet maksab 2 eurot. Piletiraha saab hakata kohe tooma.

Thursday, October 13, 2011

Võimlatunnid!

Alates homsest hakkavad toimuma kehalise kasvatuse tunnid võimlas. Kohustuslik on lühike spordiriietus, vahetussokid, rätik ja jalanõud, mis ei tee põrandale mingeid jutte-triipe.

Monday, October 10, 2011

Jõuluetendus

Juba toimub jõuluetendusele"Tuhkatriinu" kohtade broneerimine. Ka teisele klassile broneerisin klassi jagu pileteid. Etendus toimub 15.detsember kell 11.00, millele järgneb nn jõulumaa oma tegevustega kogu teatrimaja ulatuses.

NB! oktoobrikuu lõpuni on pileti hinnaks 8.50, hiljem ostetud piletid maksavad 10,50. Pilet sisaldab etenduse vaatamist, muinasjuttudega kingitust ning kõike pakutud tegevusi nn jõulumaal.
Raha võib hakata kohe tooma.


  • Järgmisel nädalal, 19.10 kell 13.00 läheme vaatama Ugala teatri külalisetendust "Limpa ja mereröövlid". Koolist on ühine minemine. Tagasi tuleb igaüks ise.

Saturday, October 8, 2011

Oktoobrikuu teine nädal!

Peagi on kätte jõudmas I veerandi lõpp. Sellega seoses on tuleval nädalal (10.-14.10) viimane võimalus parandada oma ebaõnnestunud töid, esitada võlgnevusi ja vastata klassivälist lugemist. Viimasel koolinädalal EI TOIMU mingeid parandamisi ega vastamisi.
Sellepärast peab nii mõnigi õpilane hakkama kiirlugemist tegema, et saada kohustuslikud kaks raamatut vastatud.
  • Andke teada teile sobivatest arenguvestluse aegadest.Esmaspäevaks (10.10) ootan tagasi teie poolt täidetud arenguvestluse küsimustikke.

Friday, October 7, 2011

SUURED KIITUSED JA TÄNUD HELIIS VUNDERILE JA TEMA VANEMATELE BIRGITILE JA KALDILE. TÄNU NEILE EI JÄÄNUD MEIE KLASS KODULEIVA KONKURSIST KÕRVALE.

Thursday, October 6, 2011

Rukkileiva reklaam

Suur suur aitäh HELIISILE, RAGNELE, ANETELE, KADRI-ANNILE JA MAIDULE osalemise eest rukkileiva reklaami koostamisel.

Leivakonkurss

Väga külm suhtumine oli üleskutsesse tulla kooli ning koos lastega teha kogu leivaküpsetamise protsess läbi.
Seepärast olen mures klassi esindamise pärast leivakonkursil. Kas homme on meie klass leivakonkursil esindatud või mitte? (leib kooli hiljemalt kell 09.25) Hinnatakse isetehtud leiva välimust, maitset ja esitlust.
Lisatud võiks olla ka retsept, ülevaade valmistamisprotsessist või jutuke leivategija enda teest koduse leivateo juurde.
Ehk ikka saame ühe leivapätsi homsele võistlusele?

Õp Piret

Arenguvestlused!

Kallid lapsevanemad. Järgmisest nädalast alustan arenguvestlustega. Esialgsed ajad on järgmised:
Teisipäev 12.30 ja 13.25
Neljapäev 12.30 ja 13.25
Palun andke teile ja teie lapsele sobivast ajast mulle teada.

Kohtumiseni vestlusel.

Õp Piret