Tuesday, November 29, 2011

Klassiväline lugemine




Detsembrikuu hakkab kohe pihta ja teise veerandi lõpp ei ole enam kaugel. Teise veerandi lõpuks oli soovitav läbi lugeda 4 raamatut (1 raamat kuus).
Hetke seis on selline, et mitu õpilast peavad hakkama väga usinasti lugema ja vastama, et ei rikuks oma jõulutunnistust ära.

KARL,KÄTI,CARMELLA,HELIIS - 2 raamatut vastatud
STEVEN S - 1 raamat vastatud

Kõige tublimad raamatute vastajad on MARTIN A ja MARTIN K - 13 raamatut.

Monday, November 28, 2011

Õppekäik Aseri Autokeskuses



Täna peale esimese advendihommiku tähistamist ning rütmikatundi sõitsime koos kolmanda klassi õpilastega Aseri Autokeskusesse õppakäigule. Koheselt jagati kogu seltskond kolme gruppi, kellega hakkasid tegelema välja õppinud instruktorid.
Lapsed said lisaks kuuldud juttudele ka kõike ise läbi proovida ja katsetada. Igasuguste asjade proovimine ja läbitegemine tekitas väga suurt elevust. Helkuritoas said õpilased kinnitust faktile, et helkur peab rippuma autotulede kõrgusel, mitte põlvekõrgusel. Said proovida millal helkurid on hästi nähtavad, millal mitte.
Suurt põnevust pakkus nn põrketool. Laps istus toolile, kinnitas turvavöö ning sõit allamäge järsu lõpp-pidurdusega võis alata.
Teine tõmbenumber oli auto ümberpaiskumise simulatsioon. Kõik soovijad said kogeda auto rullumist üle katuse. Ka õpetajad käisid seda järele proovimas. Päriselus ei tahaks seda küll mitte keegi kogeda.
Kõik said õpetuse rattaga, ruluiskudega sõitmisel kasutatavate kaitsmete, kiivri õigest kasutusest.
Vaatamate hirmus kõvale tuulele korraldati ka õues praktiline katse auto pidurdusteekonnast nii kuival teel kui ka liberajal. Õpilased said kinnitust teadmisele, et jää peal ei pidurdu auto koheselt, vaid alles tükk maad hiljem.
Kogu õppekäigu lõpuks kinnitasime seal samas autokeskuses oma tühjaks läinud kõhtusid koolist kaasa pakitud toidumoonaga. Siis algas sõit Rakvere poole.
Kuna meid oli väiksem rühm, siis saime kõik pakutud asjad rutem tehtud ning seepärast jõudsime ka kooli juurde plaanitust varem. Sellest tulenevalt saime ka õppekäigu ja bussisõidu odavamalt. Alles jäänud raha jääb ootama kevadist ekskursiooni/õppekäiku.

Pildid tänasest õppekäigust leiad kooli koduleheküljelt!

Thursday, November 24, 2011

PIPARKOOGIMAANIA


1.12 - 30.12. 2011 toimub PiparkoogiMaania fotovõistlus Internetis, kuhu on oodatud osalema nii õpilased kui kõik suured ja väikesed piparkoogifännid. Teemaks on Ajamasin . Koolilaste töid hinnatakse kahes vanusegrupis 7-10 ja 11-18 aastased. Lisaks on eraldi kategooria täiskasvanud piparkoogisõprade jaoks.

Peaauhindadeks on Canoni fotoaparaadid, lisaks palju muid toredaid auhindu. Hinnatakse originaalset ideed, fantaasiat, loomingulisust ja head teostust.

Lapsed võivad piparkooke teha nii kodus kui koolis. Fotod saab ülesse laadida 01.12 - 30.12.2011 Facebooki Piparkoogimaania lehele. PiparkoogiMaania näitusel osalevatest kunstnikest koosnev žürii valib välja põnevamad piparkoogitööd ja ka publik saab valida oma lemmikud. Täpsemad konkursi tingimused leiad meie kodulehelt www.piparkoogimaania.ee ja Piparkoogimaania Facebooki lehelt.

IDEEKONKURSS

Ideekonkurss „Hea tegu minu kodukohas“
1.-15.detsember 2011

Konkursi eesmärk on erugutada õpilasi mõtlema, märkama ja tegutsema ning leidma sobiv lahendus heateoks oma kodukohas. Hea tegu võib olla suunatud oma kooli, oma pere, naabrimemme, suurpere, sõbra, lemmiklooma, metslooma, looduse või kellegi muu olukorra parandamisele. 2012.a. jätkub konkursi II osa „Hea tegu minu kodukohas“, kus õpilased püüavad oma ideed ellu viia.

Osaleda võib üksinda, sõbraga, grupiga või klassiga. Osalemisel on kokku 3 arvestusgruppi:
1.-4.klass
5.-8.klass
9.-12.klass

Heateo idee kirjapanemiseks on vaja teada:
1) missugune on olukord,
2) miks see ei ole hea,
3) mida on vaja muuta,
4) kuidas seda korraldada

Idee kirjeldamiseks on vaja täita lisas olev lihtne ja lühike osalusvorm ja saata see UNICEFi unicef@unicef.ee hiljemalt 15.detsembril.

Diplomid ja toredad auhinnad UNICEFilt.

  • Kui oled sellest konkursist huvitatud, siis anna klassijuhatajale teada ning ma saadan sulle postkasti osalusvormi, kuhu tuleb märkida olukorra lühikokkuvõte.

Wednesday, November 23, 2011

FOLKLOORIPÄEV

Homme on koolis folklooripäev. Sellepärast on soovitav lisada riietusse rahvuslikke elemente ja motiive - sõlg, rahvariidevöö, rahvustikandiga kampsun vms. Kellel on rahvariided, siis pane need julgelt selga.

Monday, November 21, 2011

Klassi pidu

Reedel oli meil vahva klassi pidu. Sellise omadussõnaga iseloomustasid mitmed õpilased toimunud pidu. Ettevalmistus oli korralik ja põhjalik. Usinamad õpilased olid valmistanud ette mänguks vajalikke vahendeid ja harjutanud tantsusamme ning naljanumbreid.
Heliis viis läbi loodusteemalise viktoriini. Siim korraldas teatevõistluseid. Martin A oli ette valmistanud kala-mängu. Greete-Liisi ette valmistatud Sõnasõda ja Twisteri mäng pani nii mõnegi õpilase aktiivsemalt liikuma. Steven V eestvedamisel peeti maha istuka mäng. Anete ja Kadri Ann pakkusid vaatamiseks õpitud tantse. Kiiremad ja tähelepanelikumad said ennast panna proovile Kadri Anni toodud lauamängus "Napsa ära!". Suuri naljapisaraid ja kõht kõveras naermist pakkusid Anete, Kadri Ann ja Greete-Liis oma Muki-naljadega.
Vahepalana saime ka vaadata meie kooli tantsurühma (meie klassist kuuluvad sinna Sigrit,Cäroly, Anete ja Kadri Ann) etteastet, millega käidi laupäeval Tallinnas ennast teiste koolide tantsurühmadele näitamas.
Kuna pidu oli hästi sisustatud, siis ei jää see kindlasti meie klassi viimaseks peoks.
Pilte peost võid näha kooli kodulehelt.

Thursday, November 17, 2011

TÄNUD

Suur aitäh Andris Marten Saksmani vanematele Kirstile ja Andresele suure paki paljunduspaberite eest. Need kuluvad igati ära. Aitäh veelkord.

Wednesday, November 16, 2011

Inglise keel

Inglise keele õpetaja palub meelde tuletada, et õpilased võtaksid tundi kaasa perepildi, mida saab/tohib lõigata. Tüdrukud peavad pildi võtma esmaspäevaks kaasa ja poisid juba homseks, neljapäevaks.

Jõuluküla

Täna tegin viimase küsitluse, et selgitada välja Aartika jõulukülla soovijad. Tulemuseks oli ainult poolte õpilaste ja nende vanemate huvi. Sellepärast jääb see ettevõtmine ühisüritusena ära.
Soovijad võivad sinna oma vabast ajast ja vabalt valitud kellaajal pereringis minna.

Üritused

Tere, vanemad!

Annan ülevaate järgmiste nädalate üritustest.
  • 18.n0vember on koolis vägivallavaba päev. Kuulutatakse välja kooli sõbralikumad õpilased ja sõbralikum õpetaja.
  • 24.novembril on kooli folklooripäev. Soovitav on riietuses kanda rahvuslikke elemente/motiive nt sõlg,vöö, rahvusliku mustriga kampsun jms või lausa rahvariided.
  • 28.november peale esimest tundi läheme koos kolmanda klassi õpilastega Aseri Autokeskusesse (pilet 10, täpsem jutt all pool olevas teates)
  • 12.detsember kell 12.00 läheme Linnakodanikumuuseumisse jõuluootuse üritusele (pilet 2,60, täpsema info leiad all pool olevatest teadetest)
  • 15.detsember kell 11.00 jõuluetendus "Tuhkatriinu" ühiskülastus

Tuesday, November 15, 2011

ÕPPEPÄEV

Esmaspäeval, 28.novembril läheme koos kolmanda klassi õpilastega Aseri Autokeskusesse. Väljasõit on peale esimest tundi. Autokeskuses on 4tunnine õppepäev, mis sisaldab järgmisi tegevusi:

Autosimulaator, mis võimaldab sõitmist erinevates tingimustes
Ülekatusekäiv sõiduk
Turvavöö tool ja turvavööde ning koormarihmade tester
Sõiduki turvakere ja sinna juurde puutuv
Raskelt avariiline sõiduk koos looga, miks ja kuidas see juhtus
Rehvistend
Helkurituba

Tagasi kooli juurde jõuame orienteeruvalt kell 14.30

Bussisõit ja autokeskuse pilet maksavad kokku 10 eurot. Kellel pole võimalik maksta, aga soov on tulla, siis anna teada ja klassirahast saab esialgu pileti lunastada. Esimesel võimalusel tood raha.

Monday, November 14, 2011

PIDU

Reedel, 18.novembril toimub klassi esimene pidu. Algus on 13.30, koheselt pärast koolipäeva lõppu ning kestab kella 15.30ni. Kaasa võtta natuke näksimist ja jooki. Osavõtlikumad ja julgemad valmistavad juba ette tantsukavasid, mõistatusi, viktoriine jms.

Friday, November 11, 2011

HELKUR

Teist nädalat järjest viidi läbi helkurite kontroll. Meie klassis on ühed ja samad õpilased ilma rippuva helkurita. GEORG,CARMELLA,GREETE-LIIS,STEVEN V, CÄROLY
MuretsegE helkur ja tehke asi korda. Järgmine nädal on taas kontroll.

HELKUR ON KOHUSTUSLIK!!!

Mardilaat

Eile toimus koolis järjekordne mardilaat. Osavõtjaid, st nii müüjaid kui ka ostjaid oli väga palju. Meie klassist olid lausa pooled õpilased müüjad. Pakuti enda valmistatud asju - pirukaid, salle, käepaelu, kooke,ehteid,küünlajalgu,vahvleid jms

Kiitus meie klassi järgmistele müüjatele:Käti, Carmella, Anete, Anna, Kadri-Ann, MartinA, Rauno, Greete-Liis, Laura Luise, Siim, Sigrit, Karl, Georg.

Pilte laadast leiad kooli koduleheküljelt.

Monday, November 7, 2011

Tulge mardilaadale

Armsad vanemad! Neljapäeva, 10.novembrill kell 11.05 ja 12.10 (söögivahetunnid) toimuvad koolis mardilaada müügid. Kuna ka teie olete abiks selles müügiprotsessis, siis ootame teidki teiste müüjate toodangut uudistama ja ostma.

SUUR AITÄH!

.... Sigritile, Maidule, K.Martinile, Andrisele, Karlile, Annale ja Ragnele.

Teie toodud materjalidest saime kokku väga toreda stendi mardi- ja kadriajast. Materjale tõite mitmesugust, seega saame selle pika aja jooksul stendi uuendada ja materjale vahetada.

Sunday, November 6, 2011

HELKUR

Eelmisel nädalal viidi läbi helkuri kontroll. Meie klassis polnud kuuel õpilasel helkurit! Sellega seoses kontrollin esmaspäeva hommikul kõikidel lastel helkurite olemasolu.

Seoses valge aja vähenemise ning vihmasadude ja langevate lehtedega tuletab politsei meelde, et nii jalakäijatel kui ka autojuhtidel on aeg oma liikluskäitumine vastavaks kohandada.

Jalakäijad saavad end kaitsta helkuri kandmisega,mis on halva nähtavuse korral või pimeda ajal liigeldes kohustuslik.

Uus liiklusseadus kohustab pimeda ajal liigeldes üldist helkuri kandmist!

Jalakäijatele tähendavad pimedad hommikud ja õhtud eelkõige seda, et liigeldes tuleb end võimalikult nähtavaks teha ja kindlasti riietele helkur kinnitada.

Pea meeles:

  • Helkuri kandmine on kohustuslik
  • Pimedal ajal tuleb kanda helkurit nii valgustatud kui valgustamata teel
  • Tee end liikluses võimalikult nähtavaks ning kinnita riietele helkur

OHUTUT LIIKLEMIST KÕIGILE!

Isadepäev lasketiirus

Isadepäeval, 13. novembril toimub Rakveres politsei- ja päästeameti
lasketiiru ruumides ja õuel (Kreutzwaldi 5a) perepäev «Rakveres isaga»,
kuhu on oodatad kõik pered Rakverest ja ümbruskonnast.

Soovime väärtustada perekonda ja isa rolli ühiskonnas ning tahame pakkuda
võimalust isadel veeta üks mõnus päev koos oma perega.
Üritus kannab ühtlasi motot «Isalahe perepäev» ning päevajuhiks on Hannes
Hermaküla.
Esinevad mitmed laste laulukoorid, kohal on bänd, toimuvad
võistlused, saab ehitada legodest ning koos meisterdada, lasta fotograafil
teha oma perest pilti.
Oma varustust demonstreerivad politseinikud ja päästjad ning pannkooke on
lubanud appi küpsetama tulla Kaitseliidu Viru Maleva Kodutütarde Kadrina
rühm.

Toimub joonistusvõistlus 'Isaga'. Lapsed võivad juba kodus varem valmis
joonistada pildi, kus nad on koos isaga ning võtta selle kaasa, sest kõigi
joonistajate vahel loositakse välja auhinnad. Lisaks loositakse sel päeval
auhindu ka isadele.
Perepäev toimub pühapäeval, 13. novembril kella 14-17 ning on tasuta.

Friday, November 4, 2011

Jõuluküla Aartika puhkekülas

Küsimus suurele ringile. Kui paljud oleksid huvitatud Aartika jõulukülast?
Pilet on lapsele 10 ja täiskasvanule 7 eurot. Pileti hinna sees on: saanisõit,kohtumine päkapikkudega, tutvumine loomadega, õnnemündi tagumine, kingituse valmistamine, piparkoogijahu jahvatamine, taimetee joomine, pirukate söömine, kingitus jõuluvanalt.
Programm kestab 3 tundi. Minek toimuks vanemate abiga- sõiduautodega.
Pilte ja muud huvitavat jõuluküla kohta leiad aadressilt aartika.ee

Mõelge, uurige ja andke siis päeviku või lapse kaudu teada, kas on huvilisi. Siis saab konkreetse broneerimise ära teha.

Tuesday, November 1, 2011

Klassiväline lugemine

Teen kokkuvõtte I veerandi klassivälisest lugemisest. Väga väga tublid lugejad ja raamatute vastajad on:
Martin K -11 raamatut
Martin A - 10 raamatut
Mait - 8 raamatut
Anna ja Cäroly - 6 raamatut

Teistel õpilastel on loetud 1-3 raamatut.

Muumitrollid

Neljapäeval, 03.novembril läheme taas teatrisse. Minek on koheselt peale kolmandat tundi. Süüa saame sel päeval natuke varem, et jõuaksime õigeaegselt teatrisse. Etendus algab 12.00 ja kestab 1tund ja 40 minutit. Kotid saab jätta klassi. Lähme kõik koos. Tagasi tuleb igaüks ise.