Friday, December 23, 2011

VIIMANE KOOLIPÄEV


Eile olime sel aastal viimast korda koos. Kes kooli saabus, see sai kohe maiustada jõulupeost järele jäänud koogikeste, küpsiste, piparkookide ja jookidega.
Hommik algas aktusega, kus esimeseks esinejaks oli meie klassi Karl, kes mängis kauni loo klaveril. Teiseks esinejaks oli samuti meie klassi Greete - Liis, kes mängis klaveril kaks pala. Siis laulis mitu laulu Rakvere Linna Algkooli tüdrukutekoor, keda juhendab Ly Hiire. Väga kenasti laulsid.

Seejärel loeti ette käskiri, kus tunnustati puhtaid viielisi ja nelja-viielisi õpilasi. Meie klass on sel veerandil saavutanud veel paremad tulemused kui eelmisel veerandil. Puhtaid viielisi oli 6 õpilast - MARTIN K, LAURA LUISE, SIGRIT, ANDRIS MARTEN, STEVEN S, RAUNO. Nelja-viielisi oli 16 õpilast, neis vaid neljal ainult üks neli takistuseks jõudmaks puhta viieliste hulks. Aga loodetavasti on kolmas veerand veel edukam. Uuel aastal jätkame tööd samas vaimus ja veel paremini kui siiamaani.
Klassijuhataja tunnis sai esile toodud ka kiiremad ja usinamad klassivälise kirjanduse lugejad. Parimad said kingituseks väikesed raamatud. Tublimad lugejad on MARTIN K (16raamatut), MARTIN K (15raamatut), MAIT (11raamatut) ja ANDRIS MARTEN (10raamatut). Teiste õpilaste vastatud raamatute hulk jäi alla kümne raamatu.
Kui tunnistused olid kätte antud ja järgmise poolaasta õpikud laili jagatud, siis tõstsime klassi toolidest-laudadest tühjaks (vaheajal põranda ja klassi suurpuhastus) ning igaüks suundus oma koju jõuludeks ettevalmistusi tegema.

KAUNEID JÕULUPÜHI TEILE JA TEIE PEREDELE!

Wednesday, December 21, 2011

SUUR AITÄH VÄIKESTELE JA SUURTELE PÄKAPIKKUDELE MEELDIVA JÕULUKINGITUSE EEST.

Jõululaat

Eile toimus koolis järjekordne laat - jõululaat. Müüjaid oli seekord veidi vähem kui mardilaadal, aga sellest hoolimata oli väga põnevaid pakkumisi.
Meie klassi müüjate poolt pakuti jõuluehteid, jõuluteemalisi kotikesi, juuksekumme, koogikesi, vahvleid, piparkooke, salle, kaelakette, kõrvarõngaid ...
Suur aitäh tublidele müüjatele - Kadri Ann, Anete, Martin A, Anna, Rauno, Karl, Laura ja Sigrit.

Pilte saad vaadata kooli kodulehelt.

Tuesday, December 20, 2011

Jõulupidu

Homsele jõulupeole palus muusikaõpetaja poistel pähe panna päkapikkude mütsid. Esinejad peavad kohal oleme 17.30.
Võta kaasa jooki ja maiustamist, et katta ühine laud.

Monday, December 19, 2011

Heategevusnädal

Teeme jõulude eel kingitusi ka meist väiksematele ja väetimatele. Kogu nädala jooksul korjatakse kokku vajalikke asju varjupaiga koerte ja kasside tarbeks. Kui sul on kodus vanu tekke ja patju, pesakorve, loomatoitu, mänguasju vms, siis too need kooli huvijuhi kätte. Nädala lõpus viiakse kogutud asjad varjupaika kohale.

Saturday, December 17, 2011

VIIMANE NÄDAL


Esmaspäeval toimuvad kõik tunnid vastavalt tunniplaanile. Tüdrukutel on soovitav olla rütmika tunnis peo ajal olevates kingades ja seelikus. Poistel on samuti soovitav panna jalga peokingad, milles tantsib. Inglise keele ringi ei toimu.

Teisipäeval
toimub heategevuslik jõululaat. Kes soovib müüa, aga pole veel jõudnud ennast huvijuhi juures kirja panna, see saab ka esmaspäeval ennast üles anda. Esimese ja teise tunni ajal toimub jõulupeo peaproov. Esimese kahe tunni õppevahendid peavad siiski kasas olema, sest proovile kutsutakse jooksvalt tundide ajast. Ühtegi tundi proovi pärast ära ei jää.
  • Hiljemalt teisipäevaks too kooli loosipakk.
Kolmapäeval tule kooli teiseks tunniks (matemaatika), orienteeruvalt kell 09.15. Sellele järgnevad tunniplaani järgi kõik tunnid. Kunstiõpetuse tundide lõpus sätime klassi korda õhtuseks jõulupeoks - tõstame lauad üheks suureks peolauaks kokku ning kõik teevad oma sahtlid tühjaks. Võta kaasa kilekotte oma asjade koju viimiseks.

Kell 18.00 toimub jõulupidu, kuhu on oodatud kõik emad-isad, vanaemad-vanaisad. Peale kontsertit tähistame klassis koos jõulude saabumist. Maiustame ühiselt kaetud laua taga kaasavõetud kookide ja jookidega ning jagame kingitusi.

Neljapäeval
tuleme kooli kell 10.30 algavaks aktuseks. Seljas on soovitavalt valged riided, sest tähistame saabuva talve algust nn "valge päevaga". Aktusele järgneb klassijuhataja tund ja tunnistuste jagamine. Enne koju minemist tõstame klassi toolidest ja laudadest tühjaks, et teha ruumi klassi suurpuhastuseks. Vaheajaks tuleb võtta ka garderoobist kõik kotid ja jalanõud koju. Orienteeruvalt kell 12.00 lõpeb viimane koolipäev.

Kaunist neljandat adventi!

Friday, December 16, 2011

TUHKATRIINU


Eile käisime klassiga vaatamas Rakvere teatri jõuluetendust "Tuhkatriinu". Enne minemist saime sööklast üllatuseks portsu jäätiseid, mis tuli ära süüa. Minek oli kiire, sest ilm oli parajalt sajune ja märg.
Etendus sai väga ruttu läbi. Lapsed jälgisid huviga laval toimuvat. Pärast võlus haldjas koos lastega saali mitu jõulumeest, kes hakkasid lastele kingitusi jagama, milleks oli näitlejate poolt sisse loetud muinasjuttude plaat. Kui kingitus oli kätte saadud, mindi koridori nn muinasjuttude maale. Seal ootasid lapsi kapten Konkskäsi, printside ja printsesside laululava, näomaalingud, vahva rätsepa telk, Punamütsikese mets, peanõia koobas, klaasmägi, Pöial-Liisi lilleaed, Lumivalgekese võõrasema võlupeegel jpm.
Kõige aktiivsem osavõtt oli laululava tegemistest. Julged tüdrukud Anna, Sigrit, Anete, Kadri - Ann käisid lausa mitu korda laval oma lauluoskust näitamas. Garderoobist saime veel kingituseks kaks suurt kotitäit piparkooke, mida alles täna koolis laiali jagasime ning kohe maiustama hakkasime. Suur aitäh Cäroly emale, kes võttis suured piparkoogikotid autosse ja aitas need kooli viia.
Mitmed lapsed tulid tagasi näole maalitud kassi või koeraga. Teatrist lahkusid kõik hea tujuga.
Järgmisel aastal külastame ka teatri pakutud jõuluetendust ja jõulumaad!

Wednesday, December 14, 2011

Jõuluetendus

Homme peale teist tundi suundume kõik koos teatrisse vaatama etendust "Tuhkatriinu". Kotid jätame kooli. Etendus algab 11.00. Sellele järgneb kingituste jagamine jõuluvanade poolt ning erinevad tegevused kogu teatrimaja ulatuses. Orienteeruv lõpp on 13.30. Selleks ajaks võivad vanemad järele tulla. Kellel on kotid koolis, saavad need kätte. Mina tulen teatrist koolimajja tagasi.

Vaata üle ka homne riietus!!

Monday, December 12, 2011

AITÄH

Suur aitäh Krooben Martini emale, kes õmbles meie klassile väga ilusa kingipakkide koti ning tõi väikese kommikoti esmaspäevaseks maiustamiseks.

Jõuluootus Linnakodaniku majas

Täna käisime klassiga Linnakodaniku majas jõuluootuse üritusel. Maja hoovis võttis meid vastu maja perenaine Kaja. Meid kutsuti majja, keldrisse kuhu jätsime oma ülariided. Elutoas rääkis Kaja meile vanaaegsetest jõulukommetest ja vaatasime vanaaegseid ehteid. Siis jagati klass kaheks. Pooled suundusid köögipoolele ja teised keldrikorrusele.
Köögipoolel said lapsed valmistada lindude jaoks rasvapallikese.
Selleks kasutatai ehtsat rasvapallikest, millele suriti peale hirssi, kaerahelbeid ja päevalilleseemneid.
Keldrikorrusel valasid lapsed küünlasrasvaga õnne. Seejärel toimus saadud kujukeste põhjal järgmise aasta sündmuste ennustamine, lahti seletamine.
Meelelahutuseks pakuti vaatamiseks varjuteatrit. Aga sai ka ise varjuteatrit teha ning talvepilti pimesiku meetodil täiendada. Kaasõpilaste juhendamise abil tuli kinnitada valitud pilt endal valitud kohta.
Ürituse lõppedes kogunesid rühmad elutuppa kokku, kus pakuti kuremarjajooki ja piparkooke.
Greete-Liis sai võimaluse mängida A.Pärdile kuulunud klaveril üks tore pala ürituse ilmestamiseks.
Seejärel saatis maja perenaine Kaja meid keldrisse riietuma ning sellega saigi meie tore jõuluootuse üritus läbi. Igaüks suundus oma kotikesega, milles rasvapallike linnukestele ning valatud õnnetükk, rõõmsalt kooli poole tagasi.

Rohkem pilte vaatamiseks leiad kooli kodulehelt.

Thursday, December 8, 2011

VÕLAD ! ! !

HOMME ON VIIMANE PÄEV OMA VÕLGADE LIKVIDEERIMISEKS. KUI VÕLGU EI ESITA, ON HINDEKS KAHED JA PARANDADA EI SAA.

Wednesday, December 7, 2011

Inglise keele ring

Viimane inglise keele ring toimub sel aastal 08.detsembril, sest järgmisel nädalal oleme mõlemal ringi päeval koolist väljas jõuluüritustel ning viimasel nädalal on õp.Annely oma klassiga jõuluüritustel.
Mõlemad rühmad on koos. Kaasa tuleb võtta vajaliku vahendid jõulukaardi valmistamiseks: käärid, liim, värvipaberid, A4 paber.

Hammaste kontroll!!

Lööge palun homseks hambad hästi särama, sest homme tuleb kooli hambaarst teie hambaid kontrollima ja soovitusi andma. Teie lähete kontrolli teise tunni ajal.

Tuesday, December 6, 2011

Loosipakk





Täna loosisime välja loosipakkide omanikud. Iga õpilane sai kellegi, kellele loosipakk teha tuleb. Hinnaks on 4 eurot. Pakid tuua kooli hiljemalt 20.detsember. Kena, kui kingitus on korralikult pakendatud ja nimeline.

Kellel pole mõtteid, mida kinkida, siis soovitan minna Grossi kaubamaja teisele korrusele Tea kirjatuse poodi. Seal on hetkel väga soodsate hindadega lasteraamatuid müügil.

Monday, December 5, 2011

Võlad






Täna said kõik võlgnikud nimelised paberid, millel kirjas konkreetsed võlad, mis on ikka veel esitamata ja korda tegemata. Selle nädala jooksul tuleb võlglastel oma võlad korda teha (vastasel korral on hindeks kaks). Rohkem pikendust ei saa, sest seda on mõni juba kurjasti ära kasutanud.

Viimane päev oma kontrolltöid parandada on 15.detsember.
Viimast korda sel aastal vastame raamatuid 16.detsember.

Saturday, December 3, 2011

Detsembrikuu üritused


Jõulukuu ongi kätte jõudnud ja kohe on algamas teine advent. Tuleval nädalal on koolis mängude nädal. Iga päev saavad õpilase 1. ja 3. vahetunni ajal mängida ja lustida.

12.detsembril kell 12.00 oleme Linnakodaniku majas jõuluootuse üritusel (kestvus 1 tund ja 15 minutit).

15.detsembril kell 11.00 algab teatris jõuluetendus "Tuhkatriinu", millele järgneb tegutsemine kogu teatrimaja ulatuses.

20.detsembril toimub heategevuslik jõululaat (3. ja 4. vahetunnil)

21.detsembril kell 18.00 toimub algklasside jõulupidu. Sellele järgneb koosviibimine klassis. Kostitame end kaasatoodud kookide, piparkookide ning joogiga.

22.detsembril tähistatakse koolis talve algust "Valge päevaga" (pidulik stiilipäev). Kell 10.30 algab II veerandi lõpuaktus, kus külalistena astuvad üles Rakvere Linna-Algkooli õpilased.