Sunday, February 26, 2012

Moeshow

Neljapäeval, 01.märtsil toimub koolis moeshow, mis algab kell 16.00. Showle järgneb disko, mis lõpeb 19.00. Sel nädalal saavad kirja pannud grupid harjutada üles seatud laval oma etteastet -muusika ja liikumine.

Teemaks on "Moekad, maailmalõpu üleelanud inimesed"
Inspiratsiooni saab järgnevatest teemadest - loomad, getod, taaskasutus, sõda.


Profülaktiline läbivaatus

Tuletan meelde, et veebruarikuu jooksul tuli oma perearsti juures käia ja vajalik paber täidetult kooli tuua. Kes ei ole veel arsti juurde jõudnud, siis pane kindlasti kohe homme aeg kinni ja tee see vajalik toiming ära.
PALUN KIIRUSTAGE!

Thursday, February 23, 2012

TUNNUSTAMINE


Täna, 23.veebruaril tänati piduliku aktuse lõpus meie klassi usinamaid Unicefi -kaartide müüjaid: Anete,Kadri-Ann, Anna, Käti, Siim, Heliis ja Sigrit.
Välja anti ka "Aasta-aare"-rändkarikas. Käesoleval aastal sai selle meie klass. Aasta-aare saavutasime oma õppeedukuse eest. Aarde väljastamisel võetakse arvesse eelmise õppeaasta 3. ja 4. veerandi ning käesoleva õppeaasta 1. ja 2.veerandi hinded. Eraldi arvestatakse 2.-4.klassi ja 5.-9.klassi. Algklassidest osutusime meie oma õppeedukusega kõige tublimaks klassiks.

Olen uhke oma õpilaste ja tehtud töö eest. Aga see ei tähenda, et pärast sellist tunnustust jääme loorberitele puhkama. Tööd tuleb teha samas vaimus edasi, et järgmiselgi aastal säraks meie klassi aknalaual Aasta-aare.


KAUNIST SAABUVAT VABARIIGI AASTAPÄEVA!!

Wednesday, February 22, 2012

Viimane koolipäev


Homme, 23.veebruaril on muudatused tunniplaanis.

EESTI KEEL
AKTUS
MATEMAATIKA
EESTI KEEL

SELGA PIDULIK RIIETUS.

Tuesday, February 21, 2012

Edastan teate

ÕPETAJATE STREIK
Lugupeetud lapsevanemad!

Rakvere Põhikooli õpetajad korraldavad streigi 7.- 9.03. 2012. Streigi põhjuseks
on asjaolu, et Vabariigi Valitsuse, kohalike omavalitsusliitude ja Eesti
Haridustöötajate Liidu vahelised palgaläbirääkimised ei ole andnud õpetajate
töötasu alammäära osas 2012.aastaks soovitud tulemusi.

Tundide ärajäämise tõttu palume Teil lapsed nendeks päevadeks koju jätta. Kui
lapse kojujäämine ei ole võimalik, palume Teil sellest kooli teavitada
hiljemalt 2.märtsiks. Võite teavitada e-päeviku kaudu, kooli helistada 32 95 930
või saata teade rpk[at]rakverepk.ee.

Kooli tulnud õpilastele tagame toitlustamise ja tegevused kuni 12.30.
Pikapäevarühma tööd ei toimu.

Teie mõistvale suhtumisele lootes

Lea Pilme
Direktor

Vastlapäev


Hoolimata pisut tuisusest ilmast saime kenasti vastlapäevaga hakkama. Õpilased olid vastavalt ilmale sportlikult riides ja suuskadega varustatud. Palermosse jõudes suundusid 3. ja 4.klassi õpilased pikale suusamatkale ning väiksemad jäid kelgumäe juurde teatevõistlusi pidama. Hiljem vahetati asukohad ning väiksemad suundusid matkarajale.

Kooli jõudes olid õpilased väsinud, kuid punapõsksed. Punapõskseid õpilasi oli kõigil õpetajatel hea meel näha. Väga hästi maitses vastlakukkel, kuid mitte kõik ei söönud hernesuppi.

SUUR AITÄH Sigriti isale, kes aitas hädalistel suusad alla saada ning rajal õige teeotsa kätte näitas.

Rohkem pilte suusamatkast näed kooli kodulehelt, galeriist.

NB! Kui sa läksid koolist koju kogemata Laura Luise suusasaabastega, siis too nad homme kooli tagasi. Saabaste sisse oli kirjutatud nimi.

Monday, February 20, 2012

Õppetund päästekomandos


Täna käisime klassiga Rakvere päästekomando uutes ruumides õppetunnis. Seal saime osa projektist "Tean tulest".

Õppetunnis näidati lastele, millised ohuolukorrad võivad meie igapäevaelus ette tulla. Ühes lastega mängiti läbi peamised võimalikud tulekahjude tekke põhjused. Näitlike ohusituatsioonide kaudu selgitati, mis võib juhtuda, kui süüdatud tikk kukub põlevmaterjalile, põlev küünal on asetatud ebakindlale alusele, küttekoldel on praod või hakkab pliidil kõrbema toit ...

Lapsed said teadmisi ka kolme peamise kodukaitsja – suitsuanduri, tulekustutusteki ja tulekustuti – vajalikkuse ja käsitsemise kohta. Samuti tutvustati päästjate eririietust ning -tehnikat. Lapsed said võimaluse tunda tulekustutite raskust ning näha päästetöötajate riietumist, mis eelneb väljaõidule õnnetuspaika. Elevust tekitas võimalus viibida tuletõrjeautos ning allalaskmistoru, mida mööda tuletõrjujad alla II korrusele, riietusruumi laskuvad.

Lisaks tuleohutusalastele teadmistele omandati ka praktiline oskus, kuidas õigesti käituda õnnetuse korral, valida hädaabinumbrit ning suhelda päästekorraldajaga.

Iga õpilane sai sellest käigust mälestuseks raamatukese "Tean tulest", mis aitab kinnistada kuuldud ja läbiarutatud materjali.

SUUR AITÄH Karli vanematele, Cäroly emale, Martin K isale, Sigriti isale, Greete-Liisi emale, Steven S vanematele, kes aitasid meid päästekomandosse viia ja seal ka kenasti tagasi kooli tõid.

Rohkem pilte käigust leiad kooli kodulehelt, galeriist.

Friday, February 17, 2012

Pranglimise II etapp

Täna lõppes pranglimise II etapp. Maakonna parim teise klassi tulemus on taas Vinni-Pajusti õpilaselt-8327 punkti.

Meie klassi õpilaste järjestus oli järgmine:
Karl 2962p
Steve S 2672p
Marti K 2521p
Andris 1775p
Sigrit 1618p
Siim 1540p
Rauno 1423p
Kevin 1350p
Mait 1043p
Ragne 988p
Greete -Liis 943p
Steven V 942p
Martin A 883p
Kardo 859p
Kadri- Ann 799p
Laura Luise 797p
Anna 795p
Heliis 756p
Aleksander 680p
Cäroly 421p
Georg 408p
Anete 353p

Meie kooli parim esimese klassi tulemus oli 1871p. Ehk teed sellest omad järeldused enda arvutamisoskuse kohta.
Järgmiseks ja ühtlasi ka viimaseks etapiks on staatiline kolmevõistlus, mis koosneb liit-lahutamisest, võrdlemisest ja lünkamisest.

Alusta harjutamist juba täna, sest ainult harjutamine teeb meistriks.

Kadunud suusasaapad

Täna peale söömist ei leidnud Anete koridorist oma suusasaabastega kilekotti. Suusasaapad olid nimelised ja asusid kollases kilekotis. Kehalisse minnes jäi koridori kott mustade suusasaabastega, seega on toimunud kottide vahetusse minek.
Kui sa viisid kogemata valed suusasaapad koju, siis too nad palun esmaspäevaks kooli tagasi.

Minek päästekomandosse

Aitäh vanematele, kes on oma abistava käe meile ulatanud. Kell 12.30 hakkab õppekäik päästekomandos (Kreutzwaldi 5A) pihta. Koolis lõpetame tunni 12.10. Autodega vanemaid ootame kooli 12.15ks, siis on parajalt aega ennast autodesse sättida ja kohale sõita.

Kohtumiseni esmaspäeval.

Wednesday, February 15, 2012

Hõissa, vastlad!


Teisipäeval, 21.veebruaril tähistame koolis vastlapäeva. Õpilased tulevad kooli kell 09.30 ilmastikule vastavas riietuses. Suusad on kaasas. Koguneme kooli hoovi. Kõik neli algklassi lähevad koos ühises rongkäigus Palermosse, et pidada maha üks suusamatk ning teha mõned teatevõistlused. Kella kaheteistkümneks tuleme kõik koos sööma suppi ja vastlakuklit.

Õppetund päästekomandos


Esmaspäeval, 20.veebruaril läheme Rakvere päästekomandosse, et võtta osa projektist "Tean tulest".
Päästekomnados on spetsiaalselt sisustatud ruum, milles viiakse praktiliste vahenditega läbi näitlik tuleohutusalane õppus.


Õppetunnis näidatakse lastele, millised ohuolukorrad võivad meie igapäevaelus ette tulla. Ühes lastega mängitakse läbi peamised võimalikud tulekahjude tekke põhjused. Näitlike ohusituatsioonide kaudu selgitatakse, mis võib juhtuda, kui süüdatud tikk kukub põlevmaterjalile, põlev küünal on asetatud ebakindlale alusele, küttekoldel on praod või hakkab pliidil kõrbema toit ...

Lapsed saavad teadmisi ka kolme peamise kodukaitsja – suitsuanduri, tulekustutusteki ja tulekustuti – vajalikkuse ja käsitsemise kohta. Samuti tutvustatakse päästjate eririietust ning -tehnikat. Lisaks tuleohutusalastele teadmistele omandatakse ka praktiline oskus, kuidas õigesti käituda õnnetuse korral, valida hädaabinumbrit ning suhelda päästekorraldajaga.

Õppetund algab 12.30 ning kestab poolteist tundi ehk siis kuni kella kaheni.

Kas on vanemaid, kes saaksid aidata õpilased transportida päästekomnadosse ja tagasi, sest tee sinna ja tagasi on küllalti pikk. Kui oled abistaja, siis anna endast telefoni teel teada. Soovi korral saavad abistajad-lapsevanemad ka ise sellest õppetunnist osa võtta.

Ülevaade sõbrapäeva üritustest


Eile tähistasime koolis mitmete erinevate üritustega sõbrapäeva.
Hommik hakkas meil väga magusalt pihta, sest Anna tähistas oma sünnipäeva kommide jagamise ja koogi pakkumisega. Ka Andris oli mõelnud kõikidele klassivendadele ja -õdedele, kinkides igaühele väikese šokolaadi.
Hommikust alates viidi usinalt kodus valmistatud kaardikesi ja kirju oma sõpradele saatmiseks postkasti.
Pärast söögivahetunde (supp ja šokolaad) oli avatud sõbrapäeva kohvik. 8.klassi õpilased olid näinud kõvasti vaeva, et pakkuda inglisepäraseid koogikesi. Näiteks sai osta šokolaadi-peekoni küpsetamata kuhjasid, šokolaadi muffineid, pähklivõiepallikesi, krõbedaid riisimaiuseid jms. Põhiline koostisosa oli šokolaad.
Peale tunde toimus kirjade laialijaotamine. Suur aitäh väikestele ja suurtele sõpradele, kes ka õpetajat enda sõbraks peavad. Postiljon tõi ka kogu klassile pakikese - igaüks sai Mesikäpa kommi. Aitäh saatjale.
Peale tunde alustasime enda klassipeoga. Igaüks oli kaasa võtnud natuke näksimist ja jooki. Andrise eestvedamisel avati pidu Istuka mänguga. Tüdrukud valmistasid sel ajal ette oma tantsunumbrit. Kiitus Anetele, kes tüdrukutele tantsud selgeks õpetas. Vahepaladena saime vaadata Ragne ja Heliisi näidendit, osaleda Greete-Liisi juhitud talendishowl ning elada kaasa Anete ja Kadri Anni eestvedamisel tehtud Muki-naljadele. Sel korral toimus ka disko, millest kõik tüdrukud ja ka paljud poisid osa võtsid ning jalga keerutasid. Peo lõpp-punktiks kujunes Muki-naljade ajal lahti pursanud limonaadipudel, mille tõttu said nii osalised kui ka lähedalseisjad limonaadiga kokku.
Kaunist päeva jäävad meenutama suured kommipaberihunnikud ja sõprade saadetud kaardikesed.

Rohkem pilte peost saab näha kooli kodulehelt, galeriist.

Sunday, February 12, 2012

Inglise keele ring

Esmaspäeval, 13.veebruaril ei toimu poistel inglise keele ringi, sest õp. Anneli Blum on oma klassiga muusemitunnis. Sellepärast on inglise keele tund neljapäeval 6.tunnil mõlemal rühmal koos. Võta inglise keele asjad neljapäeval kaasa!

Saturday, February 11, 2012

SÕBRAPÄEV


Teisipäeval, 14.veebruaril tähistatakse koolis erinevate tegevustega sõbrapäeva.

Peale kolmandat ja neljandat tundi on saalis avatud sõbrapäeva kohvik. Kaheksas klass valmistab õp. T.Muru eestvedamisel selleks puhuks väga huvitavaid ja maitsvaid koogikesi ja jooke. Kohviku külastamiseks võta kaasa natuke taskuraha.

Kogu koolipäeva joosul töötab sõbrapäeva postkast, mis ootab ilusaid ja kenasti vormistatud kaarte oma sõpradele saatmiseks. Peale neljandat tundi toimub kaartide kätte toimetamine. Valmista kodus oma sõpradele ilusad ja kenasti vormistatud kaardid.

Kella 13.30st algab klassis sõbrapäeva pidu. Igaüks võtab kaasa natuke näksimist ja jooki, et katta ühine peolaud. Peo ajal saavad sõbrad omavahel kingitusi vahetada -pole kohustuslik, sest kingituste tegemisest olid vähesed huvitatud. Pidu kestab kella 15.30ni. Seejärel koristame ja sätime klassi järgmiseks päevaks valmis.

Monday, February 6, 2012

Üleskutse!

Rakvere Spordikeskuse ja Rakvere Gümnaasiumi koolinoortest entusiastide
ühistööna valmis läinud nädala keskel Rakvere staadioni juures kauaoodatud
uisuplats, mis kannab selle rajamist toetanud ettevõtte järgi nime Aeroci
spordiplats.

Esimesed uisusõbrad panid käredaid talvekülmasid trotsides oma oskused jääl
proovile juba läinud nädalalõpul, mil hokiharrastajadki litrit taga ajasid.
Saabunud nädala ilmaprognoos soosib aga juba kõiki, kes seni välja liikuma
tulla ei tihanud. Kokkuleppel hokiharrastajatega saavad uisutajad
hokitreeningute ajal kasutada poolt uisuplatsi.

Aeroci spordiplatsil uisutamiseks saab Rakvere spordihallist selle
lahtiolekuaegadel ka uiske laenutada: kasutatud usiupaari rent maksab ühe ja
uued uisud laenutatakse 2,5 euroga. Uisuplats on valgustatud igal õhtul kuni
kella 21.30-ni.

Ujumine

Kolmapäeval, 08.veebruaril toimub ujumistund!

ÜLDKOOSOLEK

Tuletan meelde, et kolmapäeval 08.veebruaril kell 18.00 toimub koolis lastevanemate üldkoosolek ( teemad varasemas blogis). Osavõtust teatada aadressil rpk@rakverepk.ee.
Enne koosolekut ja vajadusel ka peale koosolekut vastan meeleldi teie küsimustele, lahendame probleeme, jagame rõõme-muresid.

Ootame rohket osavõttu.

Kohtumiseni kolmapäeval!

Sunday, February 5, 2012

Pranglimise I etapi kokkuvõte

Kiitus kõikidele tublidele pranglijatele. Eelmisel nädalal avaldati I etapi - juhukolmevõistluse kokkuvõte.
Klasside arvestuses - maakonnas kõik võistlevad 2.klassid- oleme me tublil teisel kohal 9507 punktiga. Meie võistleme sirgujate rühmas, kus omavahel võistlevad 1.-3.klassi õpilased. Kogu maakonna peale oli selles rühmas 696 võistlejat.

Meie klassist oli parim Karl 2640 punktiga 30.koht.

Martin K 1957p 72k
Steven S 1906p 78k
Sigrit 1589p 124k
Siim 1518p 135k
Anna 1332p 173k
Rauno 962p 287k
Kevin 896p 312k
Mait 864p 327k
Carmella 813p 344k
Martin A 789p 351k
Ragne 774p 360k
Heliis 770p 363k
Laura 73op 373k
Greete Liis 562p 446k
Kadri Ann 562p 447k
Anete 558p 448k
Steven V 526p 459k
Aleksander 512p 465k
Cäroly 460p 487k
Kardo 452p 492k
Georg 340p 551k

NB! Parima 1.klassi õpilase tulemus oli 1322p ja 179koht -Veltsi Lasteaed Algkoolist. Meie kooli 1.klassi parimaks tulemuseks oli 1036p ja 261k.

Loodan, et igaüks ise teeb selle tabeli põhjal omad järeldused enda arvutamisoskuse kohta!

Esmaspäevast avatakse II etapi võistlusala- lemmikkolmevõistlus. Nendel õpilastel, kes pole seda ala veel harjutanud, on aeg hakata selleks alaks valmistuma, sest ainult harjutamine teeb meistriks.
Loodetavasti suudame ka teise etapi lõppedes hoida oma 2.kohta klasside arvestuses.
Soovin väga, et igaüks teist suudab järgmises etapis oma kohta parandada ja edetabelis ülespoole tõusta.

Friday, February 3, 2012

Temperatuuridest


Trüki
Informatsioon Haridus – ja Teadusministeeriumi koduleheküljelt:http://www.hm.ee/index.php?0511445

Õppetöö korraldus külma ilmaga

Seadusandlikult reguleerib õhutemperatuuri mõju koolide töökorraldusele sotsiaalministri määrus „Tervisekaitsenõuded kooli päevakavale ja õppekorraldusele“ (https://www.riigiteataja.ee/akt/13351102 ), mille paragrahv 9 ütleb:

„Õppetunnid jäetakse ära õpperuumis, kus õhutemperatuur on vähem kui 19 ºC ja võimla õhutemperatuur on vähem kui 18 ºC.

Õppetegevuse korraldamisel arvestatakse välisõhu temperatuuri ja tuule kiiruse koosmõjust sõltuvat tuule-külma indeksit ning organismile tegelikult toimivat välisõhu temperatuuri (tuule-külma indeksi tabeli leiab siit:http://www.terviseamet.ee/keskkonnatervis/valisohk/tuule-kulma-indeks.html ).

Õppetunnid võib ära jätta, kui sõit kooli ja tagasi ei ole korraldatud ja tegelikult toimiv välisõhu temperatuur on:
1) miinus 20 ºC ja madalam 1.–6. klassis;
2) miinus 25 ºC ja madalam 7.–9. klassis.

Kehalise kasvatuse tunde võib läbi viia õues:
1) 1.–6. klassi õpilastele tegelikult toimival välisõhu temperatuuril kuni miinus 10 ºC;
2) 7.–12. klassi õpilastele tegelikult toimival välisõhu temperatuuril kuni miinus 15 ºC;
3) mõõduka tuule korral tuulekiirusel kuni 8 m/s.“
* * *
Lõpliku otsuse teevad ilmastikuolude, kooliskäimise viisi ja kooli kauguse põhjal lapsevanemad ja kool.
Õppetöö saab asendada kodus õppimisega ning hiljem on õpetaja ja kooli otsustada, kuidas vahelejäänud koolipäevade järgitegemine korraldada. Iseseisva õppimise päevad võib samuti õppepäevadeks lugeda, võimalik on teha lisatunde või muul moel kiiremas tempos ained läbida. Kool võib paluda ka koolipidajal teha otsus pikendamaks mõne päeva võrra õppeperioodi juunis (kehtivas põhikooli- ja gümnaasiumiseaduses ei ole suvevaheaja algus jäigalt paika pandud, vaid jäetud kooli ning koolipidaja otsustada).
Tegusat talve!

Külmapüha

Kiitus nendele vapratele õpilastele, kes hoolimata käredatest külmakraadidest terve nädala koolis käisid.
Aitäh nendele vanamatele, kes on saatnud sõnumeid või andnud e-kooli kaudu teada õpilase puudumisest.
Õpilased, kes on olnud külmade ilmade tõttu kodus, peavad kooli tulles esitama puudumist põhjendava teksti kas õpilaspäevikus või e-koolis.
Esimesel võimalusel või juba nädalavahetusel tuleb täita puudujatel iseseisvalt kõikides õppeainetes tehtud leheküljed:

Eesti keeles peavad olema tehtud TV leheküljed kuni 15ni (kaasa arvatud) ja lisalehekülgedelt 78-79 harjutused 2-6.
Matemaatikas peavad olema täidetud leheküljed kuni 47ni (kaasa arvatud). Ül 4 lk 47 lahenda väga hoolsalt! Enda koostatud tekstülesanded vormista vihikusse. Nädala alguses lahendate TK 19 ülesanded.
Loodusõpetuses peavad olema täidetud leheküljed 24-25.
Inimeseõpetuses täidetud leheküljed 40-41.

Jõudu tööle!
Kohtumiseni esmaspäeval!

Wednesday, February 1, 2012

Profülaktiline läbivaatus

Kallid lapsevanemad!

Sellel õppeaastal toimub õpilaste profülaktiline läbivaatus perearsti juures. Selleks pange palun perearsti juures aeg kirja ning võtke koos lapsega kaasa ka kooli õelt saadud paber (õde jagas lehed kätte 31.jaanuaril). Perearst täidab ja allkirjastab paberi ning õpilane too täidetud ankeedi minu kätt, mille edastan kooli õele. Palun tehke see asi selle kuu joosul korda.