Tuesday, May 29, 2012

Viimane pidu

Täna toimus teise klassi  viimane klassipidu, sest järgmise peo ajaks on nad juba kolmanda klassi õpilased.
Pidu alustasime suviste sünnipäevalaste õnnitlemisega. Tähistasime nende sünnipäevi juba ette ära. Sünnipäevalapsed pakkusid meile ohtralt erinevaid komme.
Seejärel tegid tüdrukud (Kadri-Ann, Anete, Anna, Heliis ja Ragne) kena tantsuetteaste. Aega veedeti ka Monopli ja Hello Kitty lauamänge mängides. Istuka-mäng (eestvedajaks Siim) jäi täna lühikeseks, sest saali hakati õhtul toimuvaks neljanda klassi peoks ette valmistama.
Ette oli valmistatud viktoriin, kus teise ja kolmanda koha väljaselgitamiseks oli vaja lisaküsimusi.
Meelelahutust pakkusid Greete-Liis, Kadri-Ann ja Anete oma Muki-naljadega. Peo lõpuks tehti pikk episoodide rida "Kättemaksukontorist". Tegijateks Sigrit, Greete-Liis, Kadri-Ann, Anete.
Kiitus Anetele ja Kadri-Annile, kes iga vahepala eestvedajateks olid.


Suur aitäh kogu klassile, kuid eriline  kiitus meie klassi kolmele tugevale posile - Martin A, Siim ja Martin K, kes aitasid kõik klassi kogunenud vanapaberipakid majandusjuhataja juurde kaalumisele toimetada.

Saturday, May 26, 2012

"Kohvikuõhtud" lastevanematele

28.maist kuni 2.juunini korraldab Rakvere Karmeli kogudus nädala "Lapse kingades". Selle nädala raames korraldatakse lastevanematele nn kohvikuõhtuid.
28.mail kell 19.00 räägib Rakvere teatri kohvikus pereisa ja firmajuht Meelis Einstein teemal "Raha paneb rattad käima või ..."
30. mail kell 19.00 räägib Hagari Kohvikus Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi õpetaja Jose Maria Cameani  teemal "Koolistress". Nimetatud õpetaja käis meie koolis rääkimas selleaastasel lastevanemate üldkoosolekul ja kohalolijad jäid väga rahule.
01.juunil kell 19.00 räägivad Art Cafes perekonnad Liivamägi ja Palu teemadel "Pereväärtused kiires elutempos".
Kauneid kohvikuõhtuid.

Friday, May 25, 2012

Viimane maikuu nädal koolis

Esmaspäeval, 28.mail parandusõpet EI TOIMU. Neljanda tunni ajal vaatame etendust "Vetevana võlupeegel". Pilet 1,70.

Teisipäeval, 29.mail kell 12.30 - 15.00 toimub klassipidu. Tähistame ette  suvel sünnipäeva pidavate laste ( Kevin, Käti, Rauno, Heliis, Laura Luise, Kadri-Ann, Steven S, Andris Marten) sünnipäevasid.

Kolmapäeval, 30.mail  5. tund üheksanda klassi lõpukell. Kehalise kasvatuse tundi  EI TOIMU.

Neljapäeval, 31. mail viies tund loodusring - õppeaasta lõpetamine.


NB! Viimane võimalus tuua kooli vanapaberit ja kasutatud patareisid. Klassidevaheline ja individuaalne võistlus.

Thursday, May 24, 2012

Õppekäik Olustvere mõisas

Täna käisime koos kolmanda klassi õpilastega Olustvere mõisas õppekäigul. Pisut väikese hilinemisega jõudsime kohale ja asusime koheselt kõigest pakutavast osa saama. Esimene käik oli viljataresse, kus iga õpilane sai enda soovide järgi voolida ja kujundada väikese leivapätsi, mis päeva lõpuks kätte saadi.Viljatares said õpilased loengu Eestis kasvatatavatest tereviljadest ja lühiülevaate nende ajaloost.
Seejärel suundusime õue, et teha üks sõit hobuvankril ja teine ring traktoriga. "Vau", "Super" olid sõnad, mis tulid õpilaste suust pärast traktorisõitu ja hobuvankril sõitu. Nii mõnigi õpilane tahtis lausa kaks ringi traktoriga sõita, kuid tegemist ootas veel väga palju ja seetõttu sai iga üks vaid ühe tiiru teha.
Meemaja uksel said kõik soovijad oma käed suitsuga kokku teha - kogeti, mille järele lõhnab mesinik, kes on just mesitaru juures toimetamas käinud. Majas saime loengu mesilaste elust. Räägiti sellest, kes kuulub mesilasperre ja mis ülesandeid keegi neist teeb. Prooviti pähe kaitsemütse ja selga kaitseriideid. Maiustamiseks  said kõik meega saia süüa.
Nüüd oli aeg ka loomadele näksimist pakkuda. Selleks suundusime õue kopli äärde, kus jalutamas ponid, lammas, vasikas. Igaüks sai oma käest pakkuda soovijale leivatükikese. Laudas saime lähemalt uurida sigu, kanu-kukke, jäneseid, varssasid, tšintšiljasid...Mõnelgi õpilasel läks loomi nähes meel väga härdaks.
Klaasikojas näidati meile, kuidas saab klaasist palli puhuda. Keraamikatoas sai iga õpilane juhendamise põhjal voolida endale mälestuseks pisikese kassipoja.
Oligi aeg suunduda lõunasöögile. Selleks suundusime väga uhkesse mõisa peahoone söögisaali. Laud oli kenasti kaetud ja ootas sööjaid. Söögiks pakuti väga maitsvaid hakklihapallikesi kartuli ja kastmega.
Õppekäiguks ette nähtud aega sai väga ruttu otsa. Tegevused olid lastele meeldivad ja rohkem aega nõudvad, kui ette nähtud. Sellepärast jõudsime ka planeeritust hiljem kooli tagasi.
Päev oli väga tore ja õpilased said sellest meeldejääva elamuse.

Pildid kooli kodulehel, galeriis alates homsest.

Tuesday, May 22, 2012

Õppekäik Olustvere mõisa

Neljapäeval, 24.mail kell 8.00 on koolimaja juurest väljasõit Olustverre. Õppeprogramm algab Olustveres kell 10.00 ja kestab umbes kolm tundi. Tagasi Rakveresse jõuame orienteeruvalt kell 15.00-15.30. Olustvere mõisas on meil lõunasöök. Koolist saame kaasa mahlajoogi, piruka ja õuna. Loomulikult võib kaasa võtta ka oma moonakoti. Riietume vastavalt ilmale.

Monday, May 21, 2012

Nukuteatri etendus

Kolme aasta jooksul külastab esimest korda meie kooli Nukuteater Nipitiri.
Kavas on etendus "Vetevana võlupeegel", mille sisuks on looduse ja keskkonna hoidmine.  Mängitakse suurte nukkudega 28. mail kell 11.25
Pileti hind on 1.70 €

Sunday, May 20, 2012

Õppepäev Olustvere mõisas



Looduse, loomade, käsitöö ja eesti toidu
õppepäevad
 kevadises Olustvere mõisas

Programmi kestus 3 tundi
Päeva eesmärgiks on pakkuda kooliõpilastele võimalust saada õppepäevade raames ehe elamus ja praktiline kogemus maaelust. Lähendada lapsi loodusele ja õpetada nägema looduse, loomade, taimede elu. Eristama ja tähele panema erinevaid taime- ja loomaliike. Õpetada, milline seos on loodusel ja inimesel  igapäevaelus.

Lisaks tutvumisele Olustvere mõisa ja pargiga on võimalik osa saada:
o      Hobusõidust, tutvumisest miniloomadega

o      kaasaegsete traktoritega tutvumine  - traktorisõit

o      meisterdamine keraamikakojas

o      mee saamise lugu

o      näituste külastamine

o      kohaliku eesti toidu pakkumine

                                                   Programm  tasuta!      

Uus nädal koolis

Seoses kaheksanda klassi õpilaste üleminekueksamiga on homme, esmaspäeval  kõikidel teistel klassidel neli tundi ja siis koju. Pikkpäev toimub ikka kella neljani.
Teisipäeval on majas Rakvere sõpruslinna Lapua õpilased ja õpetajad Soomest. Sellega seoses esinevad mudilaskoori tüdrukud neile kena kontserdiga kolmanda tunni ajal.
Kolmapäeval on kehalises õuetund, sest eelmisel nädalal toimus selleks õppeaastaks viimane ujumistund. Ujumised jätkuvad sügisel.
Neljapäeval läheme koos kolmanda klassiga Olustvere mõisa. See on Põllumajandusministeeriumi rahastatud projekt, seega kõik sõit ja üritus on TASUTA.

NB! Jätkuvalt kogume vanapaberit ja kasutatud patareisid. Kogu asjad kokku ja too kooli.

Saturday, May 19, 2012

Lõpuekskursioon

Eile käisime klassiga Tartus AHHAA teaduskeskuses. Bussisõit oli remonditava tee tõttu pikk ja küladevaheline, sest remondi tõttu suunati meid mitmel korral põhiteelt külavaheteedele.
Loksumisest hoolimata jõudsime õigeaegselt kohale. Kassas ajasime formaalsused korda ning siis tutvustas meie rühmale teaduskeskuse poolne giid maja ja kõiki selles majas toimuvaid tegevusi. Kiire tutvustus tehtud, asusid lapsed ise tegelema neile kõige rohkem huvi pakkunud eksponaatidega. Suurimad järjekorrad tekkisid maa-alla viiva lifti juurde. Tegevusi ja kilkeid jätkus  veeatraktsioonide juurde. Julgemad panid ennast proovile lae alla, köiel sõitval jalgrattal.
Näitustesaalis saime uurida näitust nimetusega "Särab ja säriseb", kus tutvustati tavalise valguse ootamatuid ja üllatavaid külgi.
Külastasime ka laboratooriumit - šokolaadi valmistamise töötuba. Rühmades valmistati koos šokolaadimass, mis jaotati sõbralikult muffinivormidesse ning maitsestati pakutud lisanditega - pähklipuru, tšilli, maapähkel.
Suud magusaks tehtud, asuti taas tegevustesse - kes hakkas värvikahuritega pilti tegema, kes suundus viltusesse majja või läks peegellabürinti  .....
Päeva lõpuks vaatasime teadusteatrit, kus tehti palju kärtsu, mürtsu ja pauku. Meile tutvustati erinevaid gaase ja  nende omadusi.
Teaduspoes said lapsed oma kaasa võetud taskuraha kulutada huvitavate vidinate nt. inimkeha mudeli, sitika, tähekaardi, putuka-mutuka või maiustuste peale.
Bussi tagasi jõudes asusid lapsed vaikselt sööma, sest kõik olid pikast päevast väsinud aga rõõmsate nägudega.
Lõpuekskursioon läks korda.

Pildid käigust kooli kodulehel.

Wednesday, May 16, 2012

Lõpuekskursioon

Reedel, 18.mail kell 08.00 sõidame kooli juurest bussiga  Tartusse,  AHHAA teaduskeskusesse. Koolis ole hiljemalt kell  07.45. Selga pane mugavad riided. Kaasa võta  jooki ja näksimist ning natuke taskuraha (juhul, kui tahad kohvikus oma keha kinnitada). Söögiga ära üle pinguta, sest söökla poolt saab iga õpilane  soolase piruka, õuna ja kõrrejoogi.

Kõik õpilased ei ole oma osalusest klassi lõpuekskursioonist teada andnud. Hiljemalt homme ootan vastuseid. Ootaks 100%list osavõttu, sest tegu on ikkagi klassi ühisüritusega.

Kevadkontsert




Kallid emad - isad, vanaemad - vanaisad. Ootame teid homme Rakvere Põhikooli kevadkontserdile. Algus kell 17.00

NB! Esinejatel on homme kolm tundi ja siis koju puhkama. Koolis saame kokku 16.45. Seljas pidulikud riided.

Wednesday, May 9, 2012

Sidumisvõtteid õppimas!


MUUDATUS

Seoses väga paljude õpilaste ja ka õpetajate haigestumisega on lükatud kevadkontserdi toimumise aega järgmisesse nädalasse. Kevadkontsert toimub 17.mai kell 17.00

Saturday, May 5, 2012

Kutse kevadkontserdile




                           Kallid emad, vanaemad!


Ootame teid reedel, 11.mail kell 17.00 Rakvere Põhikooli kevadkontserdile.

Thursday, May 3, 2012

Solistide konkurss

Loovtööde nädala raames toimus täna veel teinegi üritus - algklasside solistide konkurss. Igast klassist oli 3-4 esinejat. Meie klassist astusid lavalaudadele Kadri-Ann, Anete, Anna ja Greete-Liis. Esinejaid oli hindamas pedagoogidest koosnev žürii, kuhu kuulus ka üks Linna Algkooli õpetaja ja üks selle kooli õpilane.
Vahepalana esinesid meie kooli mudilaskoor ja Linna Algkooli 2.-3. klassi tüdrukute koor. Ühendkoorina esitati kaks laulu. 
Kõikidele osalejatele jätkus kiidusõnu ja meeneid. Väga tublid ja julged laulutüdrukud! Pilte üritusest näed kooli kodulehelt, galeriist.

Kartulisalati valmistamine


Täna toimus kokanduskonkurss "Parim kartulisalat". Meie klassi esindasid Käti, Kadri-Ann ja Anete. Tüdrukud jäid enda tehtud salatiga väga rahule.
Esimese koha saavutasid neljanda klassi tüdrukud, teised klassid jagasid rõõmsalt teist kohta.
Kiitus meie klassi pisikestele kokkajatele.

Pilte üritusest vaata kooli kodulehelt, galeriist.

Koolimaja renoveerimine

Lugupeetud lapsevanemad!

Alates 2.maist algasid Rakvere Põhikooli vana majaosa fassaadi renoveerimistööd.
Seoses sellega palume koolihoovi autosid mitte parkida. Samuti on suletud
hoovipoolne välisuks. Palun rääkige oma lastele ehitusega kaasnevatest
ohtudest. Teeme seda kindlasti ka ise. Esialgu vahetundide ajal me lapsi õue ei
luba. Kodukorra võimalikest muudatustest anname Teile ja õpilastele kindlasti
teada.

Loodame Teie mõistvale suhtumisele.

Lea Pilme
Direktor

Wednesday, May 2, 2012

Homsel kokanduskonkursil  (2.ja 3. tunni ajal) "Parim kartulisalat" esindavad meie klassi Käti, Kadri -Ann ja Anete.

Homsel algklasside solistide konkursil (kell 13.15) on  meie klassist võistlustules Anete, Anna, Greete-Liis ja Kadri-Ann. Solistidel tuleb selga panna pidulik riietus.