Saturday, May 31, 2014

Üks õppeaasta taas on jõudnud lõppu
vaid korra heliseb veel tuttav koolikell
ja tormavadki lapsed suve rüppe
soe päiksesära silmis kõikidel.

Jääb õpetaja kauaks seisma lävel
veel enne kui on sulgund raske uks
nii väga tahaks joosta laste järel
nii vabalt, rõõmsalt, hingetuks.

Veel huulilt pudenevad õpetusesõnad:
te hoidke ennast, sõpru valige
kõik pole kuld, mis kulla moodi hiilgab
te andeks andma kallil õppige.                

Kuid lapsed teel on nelja tuule poole
neid ootamas on armastus ja mäng
ei ole aega enam õpetuseloole
neil huulil omad sõnad- chill ja hang!

Suured tänud kõikidele lastevanematele ja lastele väga südamliku kingituse eest!

Friday, May 30, 2014

Perepiknik

Täna pidasime maha viimase ühispeo koos vanematega. See osutus ka  lahkumispeoks, sest lähevad ju sügisest meie teed lahku- mina alustan 1.klassi astunud lastega ja lapsed jätkavad  õp. Külli juhendamisel õpinguid 5.klassis.
Peo pidasime maha Karmely kodus. Suur-suur aitäh Karmely vanematele, kes kogu seltskonda oma õuel vastu võttis. Lapsed ja vanemad veetsid aega sportlike tegevustega- sulgpall, jalgpall, batuudil hüppamine, taldriku ja tuulelohe lennutamine, kiikumine, turnimine... Laste ja lastevanemate vahelises jalgpallimatšis läksid mõlema poole mängijad väga hasarti. Mängu käigus oli kõikidel ununenud õhtune jahedus. Mäng lõppes seisuga 10:8, laste kasuks. Vanemad pidid tõdema, et nende lapsed on väga sportlikud ja aktiivsed ning kokku hoidev meeskond.
Kehakinnituseks saime soolasemaid ja magusamaid suupisteid väga  rikkalikult kaetud toidulaualt ning grillist.

Rohkem pilte leiad kooli kodulehelt, galeriist.

Viimase nädala tegemised

Esmaspäeval kell 08.30 väljasõit Tallinnasse. Osaleme teletorni õppeprogrammis  ja lõõgastumine Kalev Spas. Kaasa: pesemisvahendid, plätud, ujumisriided, rätik, taskuraha, näksimist. Tagasi oleme orienteeruvalt 16.00

Teisipäeval kella 09.00st 11.00ni kooli hoovis politsei, pääste-, ja piirivalveamet. Peale söömist koju.

Kolmapäeval võimalus kooli hoovis  näidata teistele oma koduloomi. Peale näitamist-vaatamist alustame klassi peoga:lauamängud, viktoriinid, suviste sünnipäevalaste õnnitlemised... Kaasa sööki-jooki ühise peolaua katmiseks.

Neljapäeval kell 09.00 pidulik aktus. Järgneb klassijuhataja tund ja tunnistuste jagamine. 

NB! Viimaste päevade jooksul tuleb koju viia: kunstiasjade karbikesed, kunstiõpetuse tööd, sahtlis olevad asjad, sisejalanõud, suusad.

Thursday, May 29, 2014

Homne piknik

Start kooli hoovist toimub hiljemalt 17.30. Suundume Karmely õuele, mis asub Tõrma külas, Anna talus.Kaasa piknikukorvid (grillimisvõimalus on olemas) ühise laua katmiseks ja hea tuju. Selga soojad, ilmastikule vastavad riided ja sobilikud jalanõud.  

Wednesday, May 28, 2014

Tutvus uue õpetajaga

Täna andis meile loodusõpetuse tundi õp.Külli. Temaga hakkavad meile tulevast õppeaastast, kui alustame õpinguid 5.klassis toimuma loodusõpetuse tunnid, kaugemates klassides veel inimeseõpetus, geograafia, bioloogia.


Tuesday, May 27, 2014

Tunniplaani muudatused eelseisvatel päevadel

Seoses õp. Blumi ja õp. Kamsi puudumisega koolist on muutused tunniplaanis. Õp. Blumi rühmaga ma teen ette oma aine tunde ning selle tõttu on nende grupi õpilastel lühemad koolipäevad, kui teisel inglise keele grupil.

Kolmapäeval: 1.t loodusõpetus (andjaks järgmisel õppeaastal loodusaineid andma hakkav õpetaja), 2.t matemaatika, SÖÖMINE!! 3.t inglise keel/inimeseõpetus, 4.t üheksandike viimane koolikell (kõik on saalis)

Neljapäeval: 0.t õpiabi, 1.t matemaatika, 2.t eesti keel, 3.t matemaatika. Õp. Blumi rühma lapsed lähevad peale sööki koju. 4.t on teisel rühmal inglise keel, 5.t inimeseõpetus.

VIIMASED PÄEVAD VÕIMALIK VASTATA KLASSIVÄLIST LUGEMIST !!!
Vaata üle oma eesti keele, matemaatika, loodusõpetuse, inimeseõpetuse, muusikaõpetuse ja inglise keele õpikud. Oma aine õpikuid tahan saada kätte 30.05.

Edastan joonistusvõistluse teate!

Tere,

Pöördun Teie poole Peugeot maaletooja KW Bruun Baltic OÜ nimel, et teavitada Teid toredast joonistusvõistlusest.
Kirja lisas on kutse ning täpse reeglistiku  joonistusvõistluse kohta leiate siit: http://www.peugeot.ee/joonistus/

Kuna uus Peugeot 308 võitis sel aastal väga tähelepanuväärse tiitli „ Euroopa Aasta Auto 2014“ korraldab Peugeot Eesti  lõbusa laste joonistuste võistluse. Võistluse pealkiri on “Parim Peugeot” ning me kutsume osa võtma kõiki lapsi kolmes vanuserühmas:  4- 6 aastased mudilased, nooremad koolilapsed vanuses 7-9 aastat ja vanemad koolilapsed vanuses 10-12 aastat.
Parima auto joonistamine on põnev ja loov tegevus ning ideid, milline auto võiks välja näha, leidub lastel kindlasti väga põnevaid, seda tasub ka teistega jagada!
Ükski võistlus ei ole ilma auhindadeta. Parimad pildi joonistajad saavad auhindadeks, igas vanusegrupis, Peugeot’lt sportliku jalgratta.
Lisaks autasustab Peugeot põnevaima pildi tegijat ja tema perekonda, 2014 aasta Euroopa parima auto,  Peugeot 308, nädalase kasutusõigusega, et suvised puhkusesõidud mõnusalt koos perega teha.

Kui soovid võita mõnusat Peugeot jalgratast ja Peugeot 308 nädalast kasutusõigust -  saada A4  suuruses joonistus enne 10.juunit Peugeot Eesti aadressile Lõõtsa 8a-1, 11415 Tallinn märksõnaga “Parim Peugeot”.

Parimad tööd ja võitjad kuulutame välja 17.juunil Peugeot Eesti kodulehel. Võitjatega võetakse ühendust e-kirja või telefoni teel. Seega on kontaktide olemasolu ääretult tähtis.

Töid hindab kolmeliikmeline komisjon, kuhu kuulub Peugeot Eesti turundusjuht, loovagentuuri disainer ning laps vanuses 9-12 aastat.
Info lühidalt:
Tähtaeg, millal tööd peavad olema laekunud: 10.juuni
Tööde esitamisel märkida ümbrikule:
“Parim Peugeot”.
Peugeot Eesti
Lõõtsa 8a, 11415 Tallinn
Joonistusvõistlus on kolmele vanuserühmale: :  4- 6 aastased mudilased, nooremad koolilapsed vanuses 7-9 aastat ja vanemad koolilapsed vanuses 10-12 aastat. (kirjutada pildi alla väikselt);
Esitatud tööd peavad olema A4 varustatud osaleja nime, vanuse ning kontaktandmetega.
Konkursile saab esitada ühe töö lapse kohta;
Joonistusvõistluse esitatud töid ei tagastata;

Lennukaid ideid ja toredat joonistamist!

Monday, May 26, 2014


Koolikapid

Tuleval õppeaastal on võimalus rentida õpilasel koolikapp oma asjade hoiustamiseks. Täpsustuseks info, mis aitab valikut teha- kapi mõõtmed on 44cm*30cm ja sügavuseks 52cm. Kapi soovijate nimesid ootan hiljemalt 05.06.

Sunday, May 25, 2014

Viimane töine koolinädal

Ees ootab viimane nädal, kus veel miskit teeme hindele- loeme palu, õpime luuletust pähe, lahendame ülesandeid vihikusse.
Esmaspäevane päev on täpselt tunniplaani alusel.
Teisipäeval jääb ära kehaline kasvatus. Toimub vaid 5 tundi, sest III kooliastme (7.-9.klass) õpilastel on loovtööde konverents.Kehalise kasvatuse õpetajad on seotud tööde juhendamistega ning peavad selle tõttu kohal olema.
Kolmapäeval on 4.tunni ajal 9.klassi viimane koolikell. Selle tunni ajal on kõik saalis ja saadavad üheksandikke eksamitele. Peale neljandat tundi on koju minek.
Neljapäeval ja reedel toimuvad samuti kõik tunnid vastavalt tunniplaanile. Õp. Blum on kolmapäeval ja neljapäeval oma klassiga Lätis, seega saame teha selle rühmaga mõne minu aine ette ära ning rühm saab varem koju.

Reedel hiljemalt kell 17.30 stardime kooli hoovist Karmely poole (Tõrma küla, Anna talu), et pidada maha viimane ühisüritus koos vanemate, õdede-vendadega. Kaasa võtta piknikukorv (on olemas ka grillimisvõimalus). Selga sportlikud ja mugavad riided. Valmista ette üks mäng, võistlus, mõistatused, anekdoodid vms, et mõnusalt ja huvitavalt aega veeta. Olge valmis sportlikuks ja tegusaks õhtupoolikuks.

Esmaspäeval, 02.06 -päev Tallinnas (teletorn ja Kalev spa). Kokku sõit 21,50 eurot (buss 10, teletorn 4, 2,5tundi spad 7,50). Kaasa rätik, plätud, ujumisriided, pesemisasjad. Väljasõit 08.30, tagasi 16.00
Teisipäeval, 03.06 - kooli hoovis kella 09.00st kuni 11.00ni politsei, piirivalve- ja päästeamet.
Kolmapäeval, 04.06 - lemmikloomahommik (kooli hoovis võimalus näidata teistele oma kodus kasvavaid lemmikloomi; väiksemad-puurides saavad veeta päeva koolimajas). Lemmikloomahommikule järgneb pidu klassis- suviste sünnipäevalaste õnnitlemine (sünnipäevalapsed võivad klassikaaslastele pakkumiseks kaasa võtta maiust), mängud-võistlused-viktoriinid. Kaasa näksimist ja jooki.
Neljapäeval, 05.06- pidulik koolilõpu aktus, tunnistuste jagamine.

Tuesday, May 20, 2014

Järjekordne laagripakkumine

Arhitektuurimuuseumi lastelaager
25.–28. augustil
 
Suvise koolivaheaja lõpus ootame 7–11 aastaseid lapsi linnalaagrisse, kus avastame arhitektuuri keskajast kuni tänapäevani. Nelja laagripäeva sisse mahuvad Arhitektuurimuuseumi põnevad näitused, Ajaloomuuseumi ja KUMU kunstimuuseumi külastus, avastusretked linnas ning palju teemakohaseid meisterdamisi ja loovtöid. Laagripäevad algavad kell 10.00 ja lõppevad kell 16.00 Eesti Arhitektuurimuuseumis, Ahtri tn 2. Kõikide päevade teisel poolel tegeleme arhitektuuri ja ruumiga seotud loovtööga.
 
· Laagri sihtgrupp: 7–11-aastased lapsed;
· Laager toimub: 25. –28. augustil kell 10.00–16.00;
· Laagri osalustasu: 45 € lapse kohta;
· Laagri hinnas on: muuseumitunnid ja meisterdamine, töötubade materjalid, Ajaloomuuseumi ja KUMU kunstimuuseumi külastus ning soe lõuna koos magustoiduga kohvikus HETK ja suupisted kõigil neljal päeval;
· Laagrisse ootame 20 arhitektuurihuvilist last
Laagrisse registreerumine toimub kuni 21. augustini 2014 (või kuni kohti jätkub).

Rohkem infot leiate peagi meie kodulehelt:
www.arhitektuurimuuseum.ee/haridus/lastelaager/ 
info ja registreerimine: kadi@arhitektuurimuuseum.ee, tel 50 18 646

Kohtumiseni Eesti Arhitektuurimuuseumis!
Ahtri 2, Tallinn
 

Sunday, May 11, 2014

Eelteated

13.05- aastalõpu töö eesti keeles
19.05- 4. ja 5. tund kevadpeo peaproov (osalistel vaja tublisti harjutada oma etteasteid)
20.05 - aastalõpu töö matemaatikas
21.05 - direktori vastuvõtt (17.00) ja kevadpidu (18.00)
23.05 - kiusamise teemaline loeng
28.05 - 3.tund üheksandike viimane koolikell
01.06- perepiknik Karmely koduõuel - VIIMANE ühisüritus peredega
02.06 - päev Tallinnas (Teletorn, Kalev spa)
03.06 - kell 09.00-11.00 kooli hoovis päästeamet, tuletõrje, piirivalveamet
04.06 - 4.klassi lemmikloomade hommik kooli hoovis
04.06 - klassihommik (mängud, võistlused, viktoriinid, suvesünnipäevalaste õnnitlemine....)
05.06 - VIIMANE  koolipäev

Uus nädal koolis

Sellest nädalast hakkavad pihta nn klassilõpu kontrolltööd. Teisipäeval, 13.05 toimub töö eesti keeles. See on kahe osaline- koosneb etteütlusest (viib läbi logopeed) ja lugemistestist. Matemaatikas toimub töö 20.05.
Vaata üle oma võlgnevused ja ebaõnnestunud tööd. Ära jää vastamiste ja parandamistega hiljaks. Raamatuid saab vastata enne tunde ja peale tunde. Töid saad parandada kokkulepitud aegadel.
Mitmel õpilasel ootab ees klassivälise kirjanduse lugemine koolivaheajal, kui ei saa kokkulepitud raamatuid õigeks ajaks vastatud!

Vaid mõned nädalad on veel jäänud. Pea vastu!

Emadele!

Ema, kallis ema. Armas oled sa.
Kui sa kord mul nutad, siis lohutan sind ma.
Aitan sind kui vaja, koristame maja.
Sulle kaardi joonistan ja luuletuse kirjutan.
Sinust väga hoolin ma.
Ema, mulle väga armas sa.
 (Laura ja Greete)

Väga armas mulle ema. Jah, see ju ongi tema.
Tõttan tema juurde kui tarvas, ta lihtsalt on nii armas.
Taevas on ju sinine, hea, et ta ei pinise.
(Andris)

Oled kallis mulle, sind ma ei viska tulle.
Kui sul kurb on meel, siis ära nuta veel.
Ära peatu sa, sind hoian ma.
Kui sul häda on käes, siis ma aitan sind igast väest.
Kui ma olen sinuga koos, siis hüüan täiest hoost.
Sinu keel on mul suus, see keel on ilus ja uus.
(Anete ja Kadri-Ann)

Oled mulle armas, jooksen nagu tarvas.
Ostan sulle lilli, näppan naabrilt tilli.
Sööme koos me kooki, lind meil lendab kööki.
(Martin K)

Sa küll riidled palju, siis oled nagu kalju.
Korjan sulle lilli, aias on ka tilli.
Oled väga armas, seisad nagu tarvas.
Sa käid palju õues, kass sul istub põues.
Sul võiks olla kroon ja ka oma troon.
Vahest istud köögis, seal sul valmivad söögid.
(Karl)

Oled kallis, oled hea. Mulle tood sa mõtte hea.
Süttib süda, kui sa tuled. Õues kustuvad kõik tuled.
Mina kasvan kui puu, sina oled mulle truu.
(Heliis ja Ragne)

Saturday, May 10, 2014

Kaunist emadepäeva!


Kimbu valgeid kevadlilli,
kingin sulle ema.
Ülaseid ja sinililli,
toon sul täna, kallike.

Võta tasuks ainult lilli,
armastuse, hoole eest.
Muud ei jõua mina sulle
kinkida su vaeva eest.




Thursday, May 8, 2014

Tänane teadusteater

Tänase teadusteatri "Tipp ja Pauk" pilte leiad siit


Peastarvutamise tulemused

Klassisisene  peastarvutamise võistlus oli väga tasavägine ja pingeline. Paljud hakkasid ajaga võidu joostes tegema hooletusvigu ja kaotasid olulisi punkte.

Meie klassi parima peastarvutaja on Steven Sarap, kes savutas I koha. II koha omanik on Martin Krooben. III koht läks jagamisele- Karl Grube ja Siim Ilvese vahel. Palju õnne kõikidele võitjatele!

Wednesday, May 7, 2014

Edastan õp Liisi teate

Tere!

Meie teisipäevane ettelaulmine läks väga edukalt ja saime 7,4 punkti 10st, mis meie pisikese koori kohta väga tubli.
Laulupeole saamise kinnitus tuleb hiljem, aga saame sinna kindlasti:)
Aitäh toetajatele ja abilistele! Eriti Ly Hiirele, kes aitas laululaagreid teha.

Veel pakkumisi- loovuslaager

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi LOOVUSLAAGER
9.-12. juunil 2014

Suvisel koolivaheajal ootame 8–11-aastaseid lapsi linnalaagrisse, kus toetame laste loovust ja eneseväljendusoskust läbi lavalise liikumise. Nelja laagripäeva sisse mahuvad Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi põnevad programmid, Estonia teatrija Särevi Teatritoa külastus ning palju koostegutsemise rõõmu.
Laagripäevad algavad kell 10.00 ja lõppevad kell 16.00 Eesti Teatri-ja Muusikamuuseumis Müürivahe 12. Kõikide päevade teisel poolel tegeleme koreograafi juhendamisel loovliikumisega ja ilusate ilmade korral toimub suur osa tegevusi õues. 

  • Laagri sihtgrupp: 8-11-aastased lapsed;
  • Laager toimub: 9.-12. juunil kell 10.00-16.00;
  • Laagri osalustasu: 48 € lapse kohta;
  • Laagri hinnas on: muuseumi-ja loovliikumise tunnid, töötubade materjalid, Estonia teatri külastus, soe lõuna ja suupisted kõigil neljal päeval;
  • Laagrisse mahub 18 last.
Laagrisse registreerumine 30maini 2014: info@tmm.ee6442132
Osalustasu maksmise tähtaeg 2. juuni
Rohkem infot leiate meie kodulehelt: www.tmm.ee
Kohtumiseni Eesti Teatri-ja Muusikamuuseum

Homme

Teadusteatri etendus toimub esimese tunni ajal. Pääse 1euro.  Kes ei osale teadusteatris, lahendab klassis matemaatikaalaseid ülesandeid.

Laagripakkumised

JUUNIS, JUULIS VIRUMAAL - Käsmus Lainela Puhkekeskus

3 päevane laagrivahetus.
Käsitöölaager on üks suvine nädalalõpp, mille pühendame käsitööle. Toimub palju töötubasid, kus kasutame villa, paberit, pappi, pärleid. Kõik valmivad lilled, karbid, albumid, ehted saab koju kaasa endale või kingituseks. Igastahes, siint laagrivahetusest saab väga palju ideid, mida talvistel õhtutel ise edasi arendada aaab iga noor või lapsevanem.
Laagrituusiku hind 65.- Hind sisaldab kõiki materjale. 

6 päevane laagrivahetus.
Väiksematele laagrilistele soovime läbi looduslaagri anda kogemusi, mida keskkond meile pakub. Laagrilised osalevad laagritegevustes aktiivselt läbi kogu laagriaja ning läbi erinevate matkade ning mängude õpivad nad: kuidas keskkonda hoolivalt ning säästvalt suhtuda, kuidas näha enda ja teiste tegevuste tagajärgi ja mõju keskkonnale. Valime Fän tüdruku ja Fän poisi, peame laagripulma, diskot, matkame. Toimuvad erinevad töötoad. Iga võimaliku sooja ilmaga ujume merevees. 
Laagrituusiku hind 135.- 

JUULIS-AUGUSTIS LÄÄNEMAAL - Tuksi Puhkekeskus
7 päevane laagrivahetus.
Läänemaa on niisugune koht, kuhu iga päev ei satu. Laager pakub võimalusi neile noortele, kes soovivad osa saada seikluslaagrist. Külastame Roosta seiklusparki. Toimub palju meeskonnamänge, harime end matkatarkuste vallas ning osaleme öömatkal. Kindlasti on selles laagrivahetuses vajalikud magamiskott, leboalus, telk. Valime Fän tüdruku ja Fän poisi, osaleme diskodel. Iga võimaliku sooja ilmaga ujume merevees.Laagrituusiku hind 135.-

Rohkemat infot mainitud laagrite kohta leiad aadressilt www.seiklusmaailm.ee

Tuesday, May 6, 2014

Tammiku koristamine

Seoses lörtsiste ilmadega lükkus Tammiku koristamine edasi (metsa alune porine, mudane). Meie klass läheb Tammikut koristama neljapäeval, kolmanda tunni ajal. Kaasa saame prügikotid. Igaüks ise võtab kaasa endale sobilikud töökindad  ja vaatab üle oma riietuse.

Harivad mängud

Prügimängu leiad siit
Taara sorteerimise mängu leiad siit

Põnevat mängimist!

Monday, May 5, 2014

Taaskasutusteemaline- ja joonistusvõistlus

Reaal- ja keskkonnanädala raames toimus täna esimene võistlus. Peeti maha joonistus- ja taaskastusteemaline võistlus. Meie klassist said loosi teel osalema Anete, Anna, Heliis ja Sigrit. Joonistada ja meisterdada tuli aastalinnu ja-looma teemadel. Meisterdamiseks oli kõiksugu materjale- vatiin, kilekotid, CDplaadid ..

Saturday, May 3, 2014

Reaal- ja keskkonnanädal

Järjekordne algav koolinädal kannab reaal- ja keskkonnanädala nimetust. Seoses sellega on koolipäevades tegevusi, mis seotud keskkonnaga või reaalaine matemaatikaga.
Nädala jooksul püüame arvutiklassi pääseda ja mängidapõnevat  prügimängu. Korraldame klassisisese peastarvutamise võistluse ja lahendame põnevaid keskkonnaga seotud ülesandeid.
Esmaspäeval 4. tunni ajal toimub saalis võistlus, kus taaskasutatavatest asjadest tuleb valmistada miskit. Loosi teel lähevad meie klassist võistlustulle Sigrit, Anete, Heliis ja Anna. Edu teile!
Teisipäeval muusikaõpetust ei ole, sest mudilaskoor läheb ettelaulmisele. Kehaline kasvatus toimub ühe tunni võrra varem- 5.tunni ajal.
Kolmapäeval läheme Tammikut koristama. Pane selga metsa minemiseks sobilik riietus.
Neljapäeval esimese tunni ajal toimub Reaalgümnaasiumi teadusteatri etendus. Pääse 1 euro. Neljapäev on ka viimane päev, et tuua ära kasutatud patareid.
Reedel peale esimest tundi tehakse kokkuvõtteid reaal- ja keskkonnanädalast. Kunstiõpetust ei toimu, sest olen Tartus oma lõputööd esitamas ning konverentsil "Alustame aabitsaga".