Wednesday, March 22, 2017

Veepäeva viktoriin


Keskkonnaamet kutsub 22.-24. märtsini osalema rahvusvahelisele veepäevale pühendatud viktoriinil.

22. märtsil tähistatakse rahvusvahelist veepäeva teadvustamaks vee olulisust ja säästlikku kasutamist. Tänavuse veepäeva teemaks on reovesi, mida maailmas suunatakse üle 80% tagasi loodusesse ilma, et see oleks eelnevalt puhastatud.

„Maailmas on 1,8 miljardit inimest, kellele puhas joogivesi on kättesaamatu ja ühtlasi prognoositakse, et aastaks 2030 kasvab nõudlus puhta vee järele kuni 50%. Seega on üsna ilmne, et tuleb leida viise, kuidas puhast vett saada ja hoida. Eestis on puhas joogivesi õnneks kõigile kättesaadav, kuid säästlik kasutamine tagab selle, et vett jätkub ka tulevastele põlvkondadele,“ lausus Elina Leiner, Keskkonnaameti veemajanduse koordinaator.

Vee seisundit ohustavad peamiselt fosfor- ja lämmastikuühendid, mis satuvad vette asulate reoveepuhastitest, metsast ja põllumaalt. Et vältida nende ainete loodusesse sattumist, on vajalik tekkiva reovee puhastamine. Keskkonnaregistri andmetel on Eestis 827 reoveepuhastit, kus reovesi puhastatakse ning sealt loodusesse lastav puhastatud vesi ehk heitvesi peab vastama kehtestatud keskkonnanormidele.

„Heitvee kvaliteet mõjutab ka meie rannikumerd ja põhjavett, kuna vooluveekogudest kuhu heitvesi lastakse, jõuab vesi edasi nii merre kui ka maapinda, saades meie igapäevaselt kasutatavaks põhjaveeks,“ selgitas Leiner.

Seitsmest küsimusest koosnev teadmiste kontroll keskendubki just heitveega seotud küsimustele, mis on koostatud Keskkonnaameti veemapi põhjal. Kõigi õigesti vastanute vahel loosime välja auhinna 24. märtsil kell 12.00. 

Veepäeva tähistatakse alates 1993. aastast, mil ÜRO Peaassamblee kuulutas 22. märtsi ülemaailmseks veepäevaks. Rahvusvahelise veepäeva ametlik koduleht: http://www.worldwaterday.org/.


VIKTORIIN ASUB ALLJÄRGNEVAL LINGIL

https://docs.google.com/a/rakverepk.ee/forms/d/e/1FAIpQLScNVwsP1f3Q8qFUUx7HQCqITAzCg-g5oKlPnIFZfwxrJ3ZpKw/viewform?c=0&w=1

Monday, March 13, 2017

Teated!

1. Õpilased, kellel on veel toomata 14.- etenduse "See kõik on tema" raha, palun seda teha hiljemalt homme ( 14.03.2017).

2. Homme läheme kell 13:00 Rakvere Teatrisse. Osad õpilased saavad vaadata etendust " Kummi T" ja teised osalevad butafoorse toidu töötoas. Üritus algab kell 13:30 kestab umbes tund aega ja on TASUTA! ( Inimeseõpetuse tunni tegime neljapäeval ette ära)

3. Neljapäeval on neljanda tunni ajal keeleteemaline Nupukate nagin!

4. 13-17.03 ON HINNETEVABA NÄDAL!

5. 11. mail läheme Tallinnasse Draamateatrisse vaatama etendust "Lift". Teatripilet maksab 13.- Too pileti raha minu kätte hiljemalt 30. märtsiks ( bussiraha kogun hiljem).

Tuesday, March 7, 2017

Teatrisse

28. aprillil on plaan minna Rakvere Teatrisse vaatama etendust "See kõik on tema". Palun mulle homseks kindlasti öelda, kes on kindlad tulijad. Hetkel on Rakvere Teatris sooduskampaania, etenduse pilet on ainult 12.-. (Täishind 14.-) Piletid tuleb välja osta hiljemalt neljapäeva õhtuks! Kes soovib soodushinnaga piletit toob minu kätte raha hiljemalt neljapäeval! Hetkel broneerisin 20 kohta!

Monday, March 6, 2017

Arenguvestlused

Lugupeetud lapsevanemad!
Palun registreeruge arenguvestlusele. Kui teile pakutud ajad ei sobi, siis võtke minuga ühendust ja leiame koos sobivaima. Info e-koolis!