Neljapäeval
03. mail toimub võistlus,
et
selgitada meie kooli parim kartulisalat.
Võistkonda
kuulub 3-4 õpilast igast klassist ja algklassides võib kasutada lisaks
juhendajat (täpsemad tingimused huvijuhilt).
VÕISTLUSE TINGIMUSED
1.
Salati üheks komponendiks on kartul ja kokku
peaks salatit tulema umbes1 kg.
2.
Valmistamine toimub neljapäeval ja alustatakse
teisel vahetunnil, kestab terve 3 tunni ja viimase lihvi võib anda veel 3
vahetunni ajal.
3.
Vahendid saab kohapealt v.a vahendid kaunistuste
valmistamiseks.
4.
Toiduained võivad olla eelnevalt kuumtöödeldud
(keedetud-praetud) aga kõik tükeldamine, lõikamine, segamine ja kaunistamine
peab toimuma kohapeal.
5.
Hinnatakse valmistamise protsessi, salati
välimust, maitset ja koostisainete omavahelist sobivust.
6.
Juhendaja kaasamisel algklasside osas tuleb
panna tähele, et juhendaja on töö suunaja aga mitte ärategija. Õpilased
tükeldavad, segavad, kaunistavad ja juhendaja saab neid abistada läbi nõuannete
ning töö organiseerimise. Erandina võib ta abi osutada salati maitsestamisel./
Juhendaja liigne aktiivsus vähendab õpilaste hindeid valmistamise protsessi
eest./
7.
Kõigil valmistajatel peab olema korrektne
rõivastus: põll või kittel ja peakate. Soovitavalt ka töölaua kate, nt. paber-
või kileleina, vakstu vms.
8.
Valitud retsept peab olema võistluse päeval
väljatrükitult ka esitletava salati kõrval (retseptis peab olema väljatoodud
nii toiduained kui ka valmistamise käik).
9.
SOOVITUS osalejatele – proovige koos valitud
grupiliikmetega salat vähemalt korra ka läbi teha, et kõik osapooled teaksid,
mida ja millisel moel tuleb teha!
No comments:
Post a Comment