Monday, November 28, 2011

Õppekäik Aseri Autokeskuses



Täna peale esimese advendihommiku tähistamist ning rütmikatundi sõitsime koos kolmanda klassi õpilastega Aseri Autokeskusesse õppakäigule. Koheselt jagati kogu seltskond kolme gruppi, kellega hakkasid tegelema välja õppinud instruktorid.
Lapsed said lisaks kuuldud juttudele ka kõike ise läbi proovida ja katsetada. Igasuguste asjade proovimine ja läbitegemine tekitas väga suurt elevust. Helkuritoas said õpilased kinnitust faktile, et helkur peab rippuma autotulede kõrgusel, mitte põlvekõrgusel. Said proovida millal helkurid on hästi nähtavad, millal mitte.
Suurt põnevust pakkus nn põrketool. Laps istus toolile, kinnitas turvavöö ning sõit allamäge järsu lõpp-pidurdusega võis alata.
Teine tõmbenumber oli auto ümberpaiskumise simulatsioon. Kõik soovijad said kogeda auto rullumist üle katuse. Ka õpetajad käisid seda järele proovimas. Päriselus ei tahaks seda küll mitte keegi kogeda.
Kõik said õpetuse rattaga, ruluiskudega sõitmisel kasutatavate kaitsmete, kiivri õigest kasutusest.
Vaatamate hirmus kõvale tuulele korraldati ka õues praktiline katse auto pidurdusteekonnast nii kuival teel kui ka liberajal. Õpilased said kinnitust teadmisele, et jää peal ei pidurdu auto koheselt, vaid alles tükk maad hiljem.
Kogu õppekäigu lõpuks kinnitasime seal samas autokeskuses oma tühjaks läinud kõhtusid koolist kaasa pakitud toidumoonaga. Siis algas sõit Rakvere poole.
Kuna meid oli väiksem rühm, siis saime kõik pakutud asjad rutem tehtud ning seepärast jõudsime ka kooli juurde plaanitust varem. Sellest tulenevalt saime ka õppekäigu ja bussisõidu odavamalt. Alles jäänud raha jääb ootama kevadist ekskursiooni/õppekäiku.

Pildid tänasest õppekäigust leiad kooli koduleheküljelt!

No comments:

Post a Comment