Thursday, April 11, 2013

Eelteade kokanduskonkursist


Konkurss toimub reedel 3. mail kooli saalis.

Võistkonda võib igast klassist kuuluda kuni 5 õpilast.
Võib kasutada (soovituslik) lapsevanema abi juhendajana (täpsemad tingimused huvijuhilt).

VÕISTLUSE TINGIMUSED

      Iga klass esitab konkursile ühe puuvilja (marja- ) vaagna, -kandiku, -korvi, -taldriku või kasvõi –viilu. Teisiti öeldes tuleb serveerida puuviljad nii, et neid oleks võimalik ka süüa. Pole vaja valmistada sellist „kunstiteost“, mille küljest puuvilju kätte ei saa.
      Kõik kasutatavad puuviljad tuleb eelnevalt kodus puhtaks pesta.
3.    Töövahendid lõikamiseks ja kaunistamiseks ning alused serveerimiseks tuleb omal kaasa võtta. Samuti võib kaasa võtta erinevaid lisandeid (nt. tuhksuhkur, šokolaad vms)
4.    Töö teostamine (so. koorimine, tükeldamine, serveerimine jms…) toimub saalis.
5.    Hinnatakse valmistamise protsessi (kord, puhtus, tööjaotus), valmistöö välimust, fantaasiat ja maitset.
6.    Juhendaja kaasamisel tuleb arvestada, et juhendaja on töö suunaja aga mitte ärategija. Õpilased serveerivad, kaunistavad ja juhendaja saab neid abistada läbi nõuannete ning töö organiseerimise.
7.    Kõigil valmistajatel peab olema korrektne rõivastus: põll või kittel ja peakate. Samuti ka töölaua kate, nt. paber- või kileleina, vakstu vms.
8.    SOOVITUS osalejatele – proovige enne võistlust töö valmistamine ja tööjaotus läbi teha, et kõik osalejad teaksid, mida ja millisel moel tuleb teha!

Võitkonnad alustavad tööd saalis kell 10.20 st. 3. tunni alguses!
Töö peab olema esitlemiseks valmis hiljemalt kell 12.00. Siis jääb valmis töö saalis kooliperele vaatamiseks ja žüriile hindamiseks.

Edu, fantaasiat ja loomingulisust  kõigile!

No comments:

Post a Comment