Monday, November 18, 2013

Lääne-Viru Jäätmekeskuses

18.-25. november on jäätmetekke vähendamise nädal. Meie külastasime klassiga Lääne-Viru Jäätmekeskust. Saime osa programmist "Ära viska prügi maha- too jäätmejaama". Meid võttis vastu Keskkonnaameti esindaja Kristi. Tema juhendamisel tegime kogu keskusele ringi peale- uurisime/vaatlesime elektroonikajäätmeid, ohtlikke jäätmeid, ehitus- ja suurjäätmeid, biojäätmeid, segapakendeid. Iga hoone ja platsi juures seletas ta põhjalikult mis seal tehakse, missugust prahti-prügi sinna kohta tuuakse. Kristi tõi ka näiteid kui palju üks või teine asi looduses laguneb- nt banaanikoored umbes 2-3 nädalaga, piima-,mahlapakk 5 aastat ja metallist joogipurk lausa kuni 500 aasat. Et aktiivsemalt asjast osa võtta, oli Kristi valmistanud töölehed, mida lapsed pidid iga peatuspunkti juures täitma.
Kingituseks saime lauamängu "Vähendame võidu" ja keskkonnateemalise mängu "Ferda sordib pakendeid".
Loodetavasti tõstis tänane käik õpilaste teadlikkust prügi sorteerimise vajalikkusest ja paneb ehk asju teisiti tegema kui seni on tehtud.
NB! Suur-suur aitäh Greete-Liisi, Karmely, Laura Luise, Cäroly, Karli ja Kevini emadele ning Karli ja Martin A.  isale, kelle abiga me saime tänase õppekäigu sooritatud.

Rohke pilte leiad kooli kodulehelt.

No comments:

Post a Comment