Wednesday, January 8, 2014

Õppeprogramm "Puud ja inimesed"

Programmi kaudu õpitakse tundma meie tähtsamate metsapuude omadusi ja seda, milleks inimesed neid kasutanud on nii minevikus kui tänapäeval. Uuritakse puude kütteväärtust, proovitakse saagimist ja puu koorimist. Metsaretkel saadakse teada, missugune mets kuskil kasvab ja kui vana see on. Vanas taimeaias vaadatakse, kuidas puutaimi kasvatatakse ja mõistatatakse, kui vanad need on. Pikemal programmil ka mõõdetakse puid ja vaadatakse  missuguseid töid sellises metsas on tehtud ja oleks edaspidi vaja teha.

Päevakava

    Programm küünis, töölehtede täitmine ja tegevused rühmatööna: puuriitade võrdlus.Puude järjestamine kütteväärtuse järgi, saagimine ja lattide koorimine.
    Vanade ja uute metsatööfilmide katkendite vaatamine looduskeskuse saalis. Puidunäidiste ja metsatööriistadega tutvumine, ülesanded ja töölehtede täitmine.
    Grupitöö mõistatamismänguga „Puude ruudud“. Väiksematele meisterdamine.
    Metsaretk pikkusega 2-4,6 km, vastavalt vanusele ja soovile.
    Kaasavõetud eine söömine Oandu looduskeskuse lõkkeplatsil või lõkkeonnis.

      NB! Meie klass saab sellest õppeprogrammist  tasuta osa. Maksma peame vaid transpordi eest - 4 eurot õpilane. Oandu Looduskeskusesse sõidame kolmapäeval, 12. veebruaril. Kooli juurest sõidame välja 08.30. Tagasi oleme hiljemalt 13.30

      No comments:

      Post a Comment