Sunday, June 10, 2018

INFO

Homme  algusega kell 8.30 LEMMIKLOOMAPÄEV. Enne seda viime saalist kõik lauad tagasi ajaloo ja eesti keele klassi, toolid paneme lava peale!

Kell 9.30 saalis filmide vaatamine (ühe filmi pikkuseks on kuskil 10 minutit)


“My Pantanal” on lugu poisist nimega Aerenilso, kes elab koos oma isaga maailma suurimas ning metsikumas soos, Pantanalis, Brasiilias. Poiss näitab meile, mida tähendab olla sealkandis karjane ja kohtuda suure kiskja jaaguariga. Kahetsusväärselt on jaaguarid samuti ohustatud liik, kui Aerenilso kodutalu on oluliselt erinev muidu jaaguare vaenlastena nägevatest kohalikest – kodu on püsivaks keskuseks paljudele jaaguare uurivatele teadlastele ning keskkonnakaitsjatele, kus näidatakse, kuidas karjapidamine ning jaaguarid rahumeelselt kooskõlas elada saavad.
Lühifilmile on juba osaks langenud suur rahvusvaheline tunnustus ning see on pälvinud mitmeid erinevaid auhindu üle maailma.

“Why the Lion Calls” on lühifilm, mis räägib loo Keeniast ning seal elavast poisist Kapurua Danielist, kes suureks saades tahab hakata lõvikaitsjaks just nii, nagu on tema vanem vend. Ajalooliselt oli Masaai noorukitele oluline traditsioon meheikka jõudes tappa lõvi, kuid nüüdseks on Masaaidest saanud tugevaimad lõvide kaitsjad ning nende suhe on oluliseks sümboliks, kuidas inimene ning loodus rahumeelselt ning säästvalt koos eksisteerivad.

SEEJÄREL TEETE PUHTAKS GARDEROOBI! VIIGE KÕIK ASJAD, MIS GARDEROOBIS; KOJU!


TEISIPÄEVAL algusega kell 9.00 õppeaasta lõpetamise pidulik aktus. SELGA PIDULIK RIIETUS! Pärast aktust on klassijuhatajatund!

NB! Kellel on kodus veel mõni õpik, siis tooge need homme ära! Enne tunnistust ei saa, kui kõik õpikud on toodud!

No comments:

Post a Comment