Wednesday, January 18, 2012

EUROJOOKS

2012. aastal tähistatakse Euroopas eurosularaha 10. aastapäeva . 10 aastat tagasi võtsid 12 Euroopa Liidu liikmesriiki kasutusele europangatähed ja mündid. Eesti võttis 17. riigina euro kasutusele vaid aasta tagasi ja nüüd kasutab ühisraha 332 miljonit inimest.

Aastapäeva tähistamiseks ja eurosularaha paremaks tundmaõppimiseks viib Euroopa Keskpank käesoleva aasta alguses läbi veebivõistluse Eurojooks. Eurojooksust saavad osa võtta kõik 9-12-aastased lapsed kogu Euroopa Liidust. Neli paremat tulemust saanud õpilast kutsutakse käesoleva aasta mais Euroopa Keskpanka Eurojooksu võistlusele, kus selgitatakse välja Euroopa meister. Kutsume teie kooli õpilasi vanuses 9-12 eluaastat harivast ja atraktiivse auhinnaga veebimängust osa võtma!

Veebipõhine võistlusmäng Eurojooks toimub veebilehel http://www.ecb.europa.eu/euro/play/run/html/index.en.html. Osalemiseks tuleb mängijal veebilehel registreeruda, sisestada oma tulemus, võistluse kood 2012 ja kehtiv e-posti aadress. Võistlus kestab kuni 31. märtsini.
Võistlusmäng on üles ehitatud eurosularaha tundmisele: lisaks punktide kogumisele ja mängulisele osavusele peavad osalejad tundma europangatähti ja euroala riikide rahvuslike külgedega münte. Ehk nii rahatähe turvamärke kui ka euromüntide rahvuslikke külgi tundes on võimalik saada väärtuslikke lisapunkte. Mäng koosneb seitsmest raskusastmest ja iga tase on pühendatud ühele euro nimiväärtusele. Enne mängule registreerimist on võimalik mängu viidatud veebilehel ka harjutada. Kord tulemust sisestades seda enam muuta ei saa.

2012. aasta mais (kuupäev täpsustatakse) kutsub Euroopa Keskpank neli üle-Euroopalise mängu võitjat koos vanema või eestkostjaga nädalalõpuks Maini-äärsesse Frankfurti (kulud katab Euroopa Keskpank). Need neli paremat mängijat võistlevad Euroopa Keskpangas omavahel neljas voorus, millest igaüks kestab viis minutit. Parima kogutulemuse saavutanud mängija auhinnaks on euroala 17 riigi müntide komplekt. 2.-4. koha omanikud saavad Euroopa Keskpanga meene.

No comments:

Post a Comment