Friday, January 20, 2012

Sagadi Looduskoolis


Täna peale esimest tundi alustasime bussiga sõitu RKM Sagadi Looduskooli suunas. Kohale jõudes suundusime metsamuuseumisse, kus meid ootas juhendaja Tiina Reintal.
Tema juhendamisel tutvusime näitusega "Puudest algab mets". Seal oli tutvustatud väga põhjalikult 16 kodumaist puuliiki. Saanud ülevaate erinevatest puuliikidest moodustati paarid ning anti ülesandeks leida üles juhendaja käest saadud paberkandjal olev puu ning tutvustada seda teistele õpilastele.
Selle ülesande läbi said õpilased teada, mis ühte või teist puud iseloomustab (mille järgi tunned ära) ning missugused linnud sellest puust kasu saavad (toit, pesapaik).
Siis moodustati neljaliikmelised rühmad ning anti ülesandeks uurida ja selgitada välja kompimiskottide, lõhnapurkide ja helikarpide sisu. See ülesanne tekitas väga palju elevust. Nii mõnigi tundis esmakordset männi tõrva, kuusevaigu või kadaka lõhna. Keeruline oli läbi kottide katsuda ja määrata ära nt. pajuurvad, kasetoht,saare viljad jms. Kontrolli käigus selgus, et paljud rühmad tulid selle ülesandega väga hästi toime.
Siis suundusime II korrusele, kus oli näitus puude kasutamise võimalustest (korvid, ehitised,mänguasjad) ja metsa rajamisest, hooldamisest (saed, kaitseriietused, metsaistutus-ja metsalangetus vahendid).
Mõisahoone keldrikorrusel meisterdasid õpilased endale männi käbist linnukese. Seejärel suundusime kauaoodatud lõkkepiknikule. Sööklast oli meile kaasa antud viinerid, leib ja kreemisaiad. Sealtpoolt pakuti kuuma teed. Klassis on väga osavad grillimeistrid - väga ruttu toimus viinerite grillimine ja ära söömine. Ju oli põhjuseks ka tühi kõht. Õues lõkke ääres maitses toit väga hästi.
Sellest meeldivast ja silmaringi laiendavast õppekäigust hakkame me esmaspäeval rääkima ning igaüks ise saab oma muljed sellest õppekäigust üles kirjutada.
Pilte õppekäigust leiate kooli koduleheküljelt.

No comments:

Post a Comment