Saturday, May 19, 2012

Lõpuekskursioon

Eile käisime klassiga Tartus AHHAA teaduskeskuses. Bussisõit oli remonditava tee tõttu pikk ja küladevaheline, sest remondi tõttu suunati meid mitmel korral põhiteelt külavaheteedele.
Loksumisest hoolimata jõudsime õigeaegselt kohale. Kassas ajasime formaalsused korda ning siis tutvustas meie rühmale teaduskeskuse poolne giid maja ja kõiki selles majas toimuvaid tegevusi. Kiire tutvustus tehtud, asusid lapsed ise tegelema neile kõige rohkem huvi pakkunud eksponaatidega. Suurimad järjekorrad tekkisid maa-alla viiva lifti juurde. Tegevusi ja kilkeid jätkus  veeatraktsioonide juurde. Julgemad panid ennast proovile lae alla, köiel sõitval jalgrattal.
Näitustesaalis saime uurida näitust nimetusega "Särab ja säriseb", kus tutvustati tavalise valguse ootamatuid ja üllatavaid külgi.
Külastasime ka laboratooriumit - šokolaadi valmistamise töötuba. Rühmades valmistati koos šokolaadimass, mis jaotati sõbralikult muffinivormidesse ning maitsestati pakutud lisanditega - pähklipuru, tšilli, maapähkel.
Suud magusaks tehtud, asuti taas tegevustesse - kes hakkas värvikahuritega pilti tegema, kes suundus viltusesse majja või läks peegellabürinti  .....
Päeva lõpuks vaatasime teadusteatrit, kus tehti palju kärtsu, mürtsu ja pauku. Meile tutvustati erinevaid gaase ja  nende omadusi.
Teaduspoes said lapsed oma kaasa võetud taskuraha kulutada huvitavate vidinate nt. inimkeha mudeli, sitika, tähekaardi, putuka-mutuka või maiustuste peale.
Bussi tagasi jõudes asusid lapsed vaikselt sööma, sest kõik olid pikast päevast väsinud aga rõõmsate nägudega.
Lõpuekskursioon läks korda.

Pildid käigust kooli kodulehel.

No comments:

Post a Comment