Thursday, May 24, 2012

Õppekäik Olustvere mõisas

Täna käisime koos kolmanda klassi õpilastega Olustvere mõisas õppekäigul. Pisut väikese hilinemisega jõudsime kohale ja asusime koheselt kõigest pakutavast osa saama. Esimene käik oli viljataresse, kus iga õpilane sai enda soovide järgi voolida ja kujundada väikese leivapätsi, mis päeva lõpuks kätte saadi.Viljatares said õpilased loengu Eestis kasvatatavatest tereviljadest ja lühiülevaate nende ajaloost.
Seejärel suundusime õue, et teha üks sõit hobuvankril ja teine ring traktoriga. "Vau", "Super" olid sõnad, mis tulid õpilaste suust pärast traktorisõitu ja hobuvankril sõitu. Nii mõnigi õpilane tahtis lausa kaks ringi traktoriga sõita, kuid tegemist ootas veel väga palju ja seetõttu sai iga üks vaid ühe tiiru teha.
Meemaja uksel said kõik soovijad oma käed suitsuga kokku teha - kogeti, mille järele lõhnab mesinik, kes on just mesitaru juures toimetamas käinud. Majas saime loengu mesilaste elust. Räägiti sellest, kes kuulub mesilasperre ja mis ülesandeid keegi neist teeb. Prooviti pähe kaitsemütse ja selga kaitseriideid. Maiustamiseks  said kõik meega saia süüa.
Nüüd oli aeg ka loomadele näksimist pakkuda. Selleks suundusime õue kopli äärde, kus jalutamas ponid, lammas, vasikas. Igaüks sai oma käest pakkuda soovijale leivatükikese. Laudas saime lähemalt uurida sigu, kanu-kukke, jäneseid, varssasid, tšintšiljasid...Mõnelgi õpilasel läks loomi nähes meel väga härdaks.
Klaasikojas näidati meile, kuidas saab klaasist palli puhuda. Keraamikatoas sai iga õpilane juhendamise põhjal voolida endale mälestuseks pisikese kassipoja.
Oligi aeg suunduda lõunasöögile. Selleks suundusime väga uhkesse mõisa peahoone söögisaali. Laud oli kenasti kaetud ja ootas sööjaid. Söögiks pakuti väga maitsvaid hakklihapallikesi kartuli ja kastmega.
Õppekäiguks ette nähtud aega sai väga ruttu otsa. Tegevused olid lastele meeldivad ja rohkem aega nõudvad, kui ette nähtud. Sellepärast jõudsime ka planeeritust hiljem kooli tagasi.
Päev oli väga tore ja õpilased said sellest meeldejääva elamuse.

Pildid kooli kodulehel, galeriis alates homsest.

No comments:

Post a Comment