Wednesday, October 3, 2012

Raamatukogutund

Pärast neljandat tundi suundusime kiirel sammul Lääne-Virumaa Keskraamatukogu poole. Garderoobis võttis meid vastu lasteosakonna juhataja Reet Tomband.
Ekskursiooni alustasime esimeselt korruselt, kus tutvustati ilukirjanduse saali. Räägiti, kes ja mis keelseid raamatuid sealt laenutada saab. Tähelepanu köitis põnev väljanäitust raamatukaantest. Selgus, et raamatukaante tegemisel saab kasutada peale papi veel edukalt nahka, vannitoamatti, riiet, metalli, savi, hülgenahka ja taimi.
Teisel korrusel tutvusime muusikanurgas pakutavate teenustega ning sirvisime erinevate valdkondade (nt tervis, kokandus, lemmikloomad ...) spetsiifilisi käsiraamatuid.
Kõige rohkem aega kulus kolmandale korrusele- laste lugemissaalile. Seal selgitati ilusti ära, kuidas raamatud paiknevad, mille järgi üles leiad, kuidas saab laenutada/pikendada. Mõni laps sai koju kaasa ankeedi, mille täitmise järel saab ta lugejakaardi omanikuks.
Paljud laenasid konkreetseid raamatuid, heliplaate või tagastasid läbiloetud raamatuid.
"Haigete raamatute"mängus sai igaüks panna konkreetsele raamatule diagnoosi. Koos püüti välja selgitada, miks raamat on haigeks jäänud. Omal kehal sai tunda, mida tunneb raamat, kui ta asetatakse lauale vales asendis või kui tema vahele pannakse järjehoidjaks väga vale asi. Nendest valedest järjehoidjatest - juuksekumm, käärid, kirjaklamber, raha, mängukaart- saime väga põhjaliku ülevaate.

Raamatukogutund oli väga õpetlik. Saime kutse osaleda ka vana aja raamatukogutunnis. See käik jääb meile II veerandisse.

Rohkem pilte leiad kooli galeriist.

No comments:

Post a Comment