Wednesday, October 31, 2012

Monday, October 29, 2012

Loodusring

Esimene loodusring uuel veerandil toimub alles 20.novembril, sest õp. Vilja on Ameerikas.

Kanna helkurit!


Stiilipäev

Kolmapäevasel stiilipäeval esindab meie klass punk-stiili. Otsi palun kapist välja mustad riided, aja juuksed turri, ketid kaela ja kätte.

Otsi internetist inspiratsiooni.

 Oleme pungid!

Friday, October 26, 2012

Minge kinno!

 
Pühapäeval, 28.oktoobril  näidatakse Rakvere teatrikinos lasteraamatu "Kummi-Tarzan ja teised" põhjal valminud multikat.Seansil algavad kell 13.00, 15.00 ja 17.00

Osades:Tiit Sukk, Ain Mäeots, Andrus Kasesalu, Margus Jürisson, Kristi Aule, Andres Liivak jt

Ivan Olsen on koolipoiss, kellel on suur mure. Koolis teda kiusatakse ja eriti vastik on kamp, kellele meeldib poisi pükstesse vett valada. Ivani isa on suur Tarzani-fänn ja pole poisi koolisaavutustega just eriti rahul. Ühel ilusal päeval aga saab Ivan võimaluse isa ootused mäekõrguselt ületada ning kiusupunnidele koht kätte näidata.
Äkitselt ilmnevad poisil üleloomulikud võimed. Kas need muudavad tema elu lihtsamaks või keerulisemaks?


Stiilipäev

Stiilipäeva kohta on saabunud kaks pakkumist - punk ja hiphop. Kas on veel pakkumisi tulemas? Uuri internetist erinevate stiilide kohta. Esmaspäeva lõunaks tuleb huvijuhile nimetada stiil, milles riietub kogu klass.

Et muuta koolielu värvikamaks, toimub kolmapäeval, (31.okt)  stiilipäev.
Iga klass valib omale stiili.
Osalemisel arvestatakse stiili tunnetust ja igast klassist osalejate hulka.

Stiilide tutvustus toimub 4. tunni ajal saalis laval.
Iga stiiligrupp tutvustab oma stiili paari lausega, soovikorral võib kasutada sobivat taustamuusikat.

Klassidel teatada oma valitud stiil esmaspäeval, 29.okt. kella 12.30-neks huvijuhile!

Wednesday, October 24, 2012


MIS STIILIS KOLMAPÄEVASEL STIILIPÄEVAL RIIETUME? ESMASPÄEVA LÕUNAKS TULEB KLASSI STIIL HUVIJUHILE TEADA ANDA.

ESMASPÄEVAL OOTAN VIIMASEID JÕULUETENDUSE "DÕMDÕDÕMM JA VÕLURAAMAT"  RAHASID - 9 EUROT. õHTUL PEAB PILETID VÄLJA OSTMA.

Sunday, October 21, 2012

Sügisvaheaeg

I veerand saigi läbi. Nädalad möödusid väga kiiresti. Nii palju oleks tahtnud veel teha, aga veerand sai otsa. Eks me teeme siis tegemata asju uuel veerandil.
Reedel toimus teise tunni ajal Nupukate nagin, kus igast klassis osales segavõistkondades 16 last. Võitjaks tuli võistkond nimetusega 8aju.
Viienda tunni ajal toimus pidulik veerandilõpu aktus. Tehti kokkuvõtteid esimesest veerandist. Kiideti kõiki klasse, kes osalesid leiva-, saiatoodete nimekirjade koostamisel. Tänutäheks tänukiri leivanädalal osalemise eest. Suur suur aitäh Sigritile, S Stevenile, V Stevenile, Ragnele, Laurale, Georgile, Maidule, Karlile, Annale, K Martinile, A Martinile. Nende tehtud koduste uurimustööde põhjal saime panna kokku oma klassi uurimustöö. 
Leivatoidu valmistamise konkursil osalenutest märgiti ära kõik võistkonnad, sest iga võistkond torkas millegi erilisega silma ning väga raske oli  võitjat välja tuua. Tänutäheks osalemise eest saime kingituseks muuseumitunni külastamise. Meie klassi esindus - Greete-Liis, Laura Luise, Anete, Kadri Ann ja Sigrit said mälestuseks tänukirjad. Väga tublid olite!
Aktusel tehti ülevaade uue veerandi esimesest üritusest - stiilipäevast. Seekord võid riietuda hipi (lillelaps), pungi, 80date, hiphop stiilis. Otsusta vaheajal millises stiilis sooviksid sina riietuda ning anna sellest mulle teada (vares@rakverepk.ee). See stiil, mis saab kõige rohkem poolthääli, selles tuleme kolmapäeval, 31.oktoobril kooli. Vahaeja lõpuks annan teada, mis stiil kogus kõige rohkem poolthääli ning siis saad sa hakata vajalikke riideid otsima.  Kogu klass peab kandma ühte stiili riideid.
Aktuse lõpus kutsuti saali ette kooli parimad - viielised ja nelja/viielised. Meie klassi viielised on esimese veerandi tulemusena Martin Krooben, Greete-Liis Matti ja Laura Luise Ossi. Palju õnne! Nelja/viielisi on 17. Nendest pooltel vaid üks neli, mis taksitab olemast viieliste hulgas. Jõuluks lubasid paljud oma ühte ainet parandada, et jõuda viieliste hulka. Vaid neljal õpilasel oli tunnistusel mõni kolm. Nendestki pooled lubasid jõuludeks nelja/viieliste hulka tõusta. Potensiaal on selleks täiesti olemas. Te saate sellega  hakkama!

Klassijuhatajatunnis tegime kokkuvõtte esimese veerandi headest ja ka halbadest asjadest  ning uurisin  ettepanekuid järgmiseks veerandiks. Heade asjade  hulka kuulusid: hinnete parandamine, raamatute vastamine, raamatukogutund, Sagadi-Oandu matkapäev, etendus, klassihommik, head tulemused tunnistusel, head sõbra/sõbrannad klassist...
Halbade asjade  hulka kuulusid: karjumine, tormamine saalis, halb hinne, ropendamine, kaklemine... Ettepanekuid oli mitmesuguseid. Mõned neist nt vähem tunde, lühem koolipäev ei ole meie võimuses. Teistsugused ettepanekud tulid erinevate õppekäikude (Lennusadam, Teletorn, Loomaaed, Jääajakeskus, Kaevanduspark...) kohta. Neid lubasime hakata tasapisi kevadepoole teostama.

Vahaeja lõpuks anna teada oma stiilipäeva soovist, siis saan teha kokkuvõtte ning sulle teada anda, mis stiili riideid sa otsima pead hakkama.

Ära unusta raamatute lugemist. Kolmel õpilasel jäi esimesel veerandil raamat vastamata. Kõige rohkem klassivälist lugemist on teinud Martin A - 11 raamatut. Väga tubli!

Kaunist vaheaga! Kohtumiseni 29.oktoobril.
NB! Signe tantsukas toimub vaheajal igal päeval 12.00 - 13.00.

Kes soovib tulla jõuluetendusele "Dõmdõdõmm ja võluraamat", siis too 9 eurot kooli kaasa, sest 29.oktoober tuleb piletid välja osta.

Monday, October 15, 2012

Üritused

Kolmapäeval, 17.oktoobril toimub koolis hõimupäevade kontsert. Esinema tuleb komi rahvuskoor "Zorjuška". Kontsert toimub neljanda tunni ajal ja on tasuta.

Neljapäeval, 18.oktoobril toimub koolis etendus "Aga meil käib see nii". Etendus toimub viienda tunni ajal, pilet 2 eurot. Kui ei ole etendusel, siis oled inglise keele tunnis.
Raha saab maksta ka neljapäeval.

DÕMDÕDÕMM JA VÕLURAAMAT

Selleaastane jõululavastus toimub Rakvere ajaloolises Pangamajas! Jõululavastus viib vaatajad raamatute ja mustkunstitrikkide maailma ning räägib sellest, kuidas lood – olgu need siis raamatust loetud või kellegi poolt jutustatud – aitavad muresid lahendada. Väiksed võlutrikid, võlumaailm ning kingitus igale vaatajale käivad muidugi asja juurde.


Broneerisin  selleaastasele etenduse piletid 14. detsembriks kell 11.oo. Pileti hind on 9 eurot. Soovijad võivad hakata raha tooma, sest piletid tuleb juba 29.oktoober välja osta.

Wednesday, October 10, 2012

Loeng "Ära suitseta, tubakas tapab!"

Reedel, 12.oktoobril toimub koolis 5. tunni ajal loeng, kus käsitletakse järgmiseid teemasid:
suitsetamise mõjud neidudele ja noormeestele, mokatubakas, e-sigaret, vesipiip, joint, passiivne suitsetamine, vanemate suitsetamine kodus, vähi tekke seos tubakatoodete tarvitamisega, statistika. Lisaks erinevad fotod, filmid, illustratsioonid jpm.

Kuidas sündis meie uurimustöö kokkuvõte


Monday, October 8, 2012

Leivanädal

Täna alustasime klassis leivanädalat esimese leivasordi degusteerimisega. Kaasa oli võetus Must vormileib, mida toodab Eesti Pagar. Maitses väga hästi!

Õpilased said loosiga endale päeva. Uurige, mis päeval Teie laps peab kooli saia-, leivaviile tooma.
Sel päeval tuleks kooli tuua 3-4 viilu (degusteerimiseks lõikame väikesteks tükkideks)  seda leiba/saia/sepikut või mõni kukkel, mida kodus kõige rohkem süüakse. Püüame väla selgitada meie klassi lemmiksordid.

Loodan Teie mõistvale suhtumisele.

Etendus koolis


Saturday, October 6, 2012

Leivanädal



Koolis tähistatakse 08.-12.10 leivanädalat.Sellega seoses toimuvad mitmesugused üritused. Esmaspäevaks uuri välja võimalikult palju ja erinevaid leiva, saia, kukli ja sepiku nimetusi ning tootjaid. Kirjuta saadud tulemused paberile nt. Must vormileib Eesti Pagar. Teisipäevaks peame klassi koostatud nimekirja huvijuhile esitama.
Neljapäeval toimuvaks leivatoidu konkursiks on vajalik 5liikmeline võistkond. Juhised konkursi kohta leiad varasemast teatest.

Kogu leivanädala jooksul on plaan degusteerida erinevaid  tooteid. Selleks jaotame esmaspäeval õpilaste vahel  ära  nädalapäevad ning siis on neil teada, mis päeval peab ta kooli tooma paar viilu kodus söödavast leivast või saiast. Nii püüame välja selgitada meie klassi lemmik leiva ja saia.

 Neljapäev on VIIMANE päev oma ebaõnnestunud töid parandada ja loetud raamatuid vastata.Viimasel nädala ei toimu ei parandamist ega vastamist.

Sel nädalal joonistame valmis pildid oma unistuste koolisööklast. Pane juba  kodus mõtteid kirja või püüa joonistada.

"Shrekist" huvitatud andku endast märku.

Thursday, October 4, 2012

Leivatoidu konkurss


Neljapäeval 11.oktoobril l toimub LEIVATOIDU  konkurss.

Võistkonda võib igast klassist kuuluda kuni 5 õpilast.
Võib kasutada (soovituslik) lapsevanema abi juhendajana (täpsemad tingimused huvijuhilt).

VÕISTLUSE TINGIMUSED

1.    Iga klass esitab konkursile ühe leivatoidu. Omal valikul, kas soolane, magus, küpsetis või võileib … või mis tahes leivast tehtud toit.
2.    Kõik küpsetamised ja keetmises (kui on vajalik) tehakse eelnevalt kodus.
3.    Vahendid saab kohapealt v.a vahendid kaunistuste valmistamiseks.
4.    Toidu valmistamine (so. tükeldamine, segamine, serveerimine jms…) toimub tüdrukute käsitöö, (töö ja tehnoloogia) klassis.
5.    Hinnatakse valmistamise protsessi (kord, puhtus, tööjaotus), valmistöö välimust, maitset ja koostisainete omavahelist sobivust.
6.    Juhendaja kaasamisel tuleb arvestada, et juhendaja on töö suunaja aga mitte ärategija. Õpilased tükeldavad, segavad, kaunistavad ja juhendaja saab neid abistada läbi nõuannete ning töö organiseerimise.
7.    Kõigil valmistajatel peab olema korrektne rõivastus: põll või kittel ja peakate. Soovitavalt ka töölaua kate, nt. paber- või kileleina, vakstu vms.
8.    Esitletava toidu retsept peab olema võistluse päevaks väljatrükitult ka võistlustöö juures nähtaval (retseptis peab olema väljatoodud nii toiduained kui ka valmistamise käik).
9.    SOOVITUS osalejatele – proovige enne võistlust toidu valmistamine ja tööjaotus läbi teha, et kõik osapooled teaksid, mida ja millisel moel tuleb teha!

Võitkonnad alustavad tööd õp. T.Muru klassis kell 10.10. St. peale teist tundi.
Töö peab olema esitlemiseks valmis hiljemalt kell 12.00. Siis pannakse toidud saali näitusele.

Edu, fantaasiat ja loomingulisust  kõigile!

Osale uurimustöös


Seoses leivanädalaga palume kõigil klassidel teha uurimustöö. Selgitame välja, kui palju suudame tuvastada erinevaid toodetavaid ja kaubandusvõrgus pakutavaid leiva ning saia tooteid.
Iga klass koostab alates esmaspäevast nimekirja kuhu kirjutatakse kõik erinevad (leivad, saiad, sepikud, ka kuklid), mida kaubandusest leitakse. Iga erineva toote nimi ja tootja. (ei arvesta pirukaid, kooke ega torte).
Teisipäeval toovad kõik klassid oma nimekirjad huvijuhi kätte ja need pannakse saali üles.
Selgub, kellel õnnestub kõige rohkem erinevaid tooteid leida.
Saame teada, kes ja mida meile pakub.

Wednesday, October 3, 2012

Raamatukogutund

Pärast neljandat tundi suundusime kiirel sammul Lääne-Virumaa Keskraamatukogu poole. Garderoobis võttis meid vastu lasteosakonna juhataja Reet Tomband.
Ekskursiooni alustasime esimeselt korruselt, kus tutvustati ilukirjanduse saali. Räägiti, kes ja mis keelseid raamatuid sealt laenutada saab. Tähelepanu köitis põnev väljanäitust raamatukaantest. Selgus, et raamatukaante tegemisel saab kasutada peale papi veel edukalt nahka, vannitoamatti, riiet, metalli, savi, hülgenahka ja taimi.
Teisel korrusel tutvusime muusikanurgas pakutavate teenustega ning sirvisime erinevate valdkondade (nt tervis, kokandus, lemmikloomad ...) spetsiifilisi käsiraamatuid.
Kõige rohkem aega kulus kolmandale korrusele- laste lugemissaalile. Seal selgitati ilusti ära, kuidas raamatud paiknevad, mille järgi üles leiad, kuidas saab laenutada/pikendada. Mõni laps sai koju kaasa ankeedi, mille täitmise järel saab ta lugejakaardi omanikuks.
Paljud laenasid konkreetseid raamatuid, heliplaate või tagastasid läbiloetud raamatuid.
"Haigete raamatute"mängus sai igaüks panna konkreetsele raamatule diagnoosi. Koos püüti välja selgitada, miks raamat on haigeks jäänud. Omal kehal sai tunda, mida tunneb raamat, kui ta asetatakse lauale vales asendis või kui tema vahele pannakse järjehoidjaks väga vale asi. Nendest valedest järjehoidjatest - juuksekumm, käärid, kirjaklamber, raha, mängukaart- saime väga põhjaliku ülevaate.

Raamatukogutund oli väga õpetlik. Saime kutse osaleda ka vana aja raamatukogutunnis. See käik jääb meile II veerandisse.

Rohkem pilte leiad kooli galeriist.

Monday, October 1, 2012

Revalia tantsukool Rakveres


Võistlustantsu algõpe
lastele vanuses 5-10 aastat.
Tunnid toimuvad Rakvere Gümnaasiumi Tallinna tänava
õppehoones
III korruse aulas
Tunnid kaks korda nädalas:
kolmapäeval ja neljapäeval
Kuutasu 25 €