Sunday, February 17, 2013

Kas on huvilisi?

 Võtsin planeerimisele ühe sõidu Ida- Virumaa kanti. Eesmärgiks oleks külastada Kohtla kaevanduspark muuseumit ja hiljem veeta tunnike talvekeskuses tuubirajal.

Allmaamuuseum on Kohtla Kaevanduspargi ligitõmbavaim ja põnevaim atraktsiooni, mille moodustavad endised kaevanduskäigud kogupikkusega 1 kilomeeter.
Ekskursiooni käigus kehastutakse kaevuriks, pannes pähe kiivri ning vööle kaevurilambi ning laskutakse maapinnast kuni 8 meetrit allpool asuvatesse kaevanduskäikudesse, astutakse tõeliste kaevurite kunagistes jalajälgedes ja saadakse osa nende igapäevasest tööelust niisketes ja hämarates tingimustes, mõistes seeläbi põlevkivi kaevandamise ja tööstuse toimimise tagamaid ning arengut.
Allmaaretke jooksul astutakse läbi erinevatest kaevurite maa-alustest tööpaikadest ning lõhkeainelaost, sõidetakse tõelise maa-aluse kaevuriterongiga ja tutvutakse mitmesuguse maa-aluse tehnika ning kaevandustehnoloogiatega.


Snowtubing ehk kummirõngal mäest alla laskmine pakub naeru ja lusti ning paneb südame rõõmust puperdama nii noortel kui vanadel. Kohtla Talvekeskuse 250 meetri pikkust ja 27-meetrise kõrgusevahega liurada peetakse pikimaks kogu Eestis.

Allmaamuuseumis veedetakse 1,5 tundi ja see maksab lapsele 6 eurot ja täiskasvanule 10 eurot.
Üks tund tuubirajal maksab 5 eurot.
Hinadadele lisandub veel bussisõit. See hind sõltub kaasatulevate õpilaste arvust.

Mõtle kodus asi läbi ja anna järgmise nädala jooksul mulle teada, siis saame konkreetse päeva sõiduks broneerida.

No comments:

Post a Comment