Monday, December 9, 2013

Joonistusvõistlus "Unistuste onn"


„Hei, lähme onni mängima!“ on hüüd, mida linnas eramute läheduses tihti kuuleb. Need onnid võivad olla väga realistlikud, aga niisamuti võib hea fantaasia korral onniks osutuda lihtsalt üks täiskasvanute pilkude eest varju pakkuv haruline puu. Kindel on aga see, et onnimängud on laste hulgas palavalt armastatud!
Eesti Rahva Muuseum kuulutab välja 1.–6. klassi õpilastele joonistus- ja kavandivõistluse „Unistuste onn“. Sügisel ja talvel on tubasemate tegevuste juures aega mõelda ning kavandada ka järgmiseks kevadeks ehitatavaid onne. Võistlusel osalenud kavanditest valib näituse „Linn“ meeskond välja mõned onnid, mis ehitatakse näitusele ka päriselt valmis! Mais 2014 avatav linnateemaline näitus keskendub eelkõige laste ja noorte „oma linnale“ ning linnakogemusele. Muude teemade hulgas küsivad näituse tegijad, millised need salajased paigad ikkagi välja näevad.
Juhend joonistusvõistlusel osalemiseks
Kindlasti on Sul mõtteid, milline võiks olla kõige ägedam onn maailmas. Aga võib-olla ei ole Sul selle onni ehitamiseks olnud materjale, oskusi või sobivat kohta. Kujutle oma unistuste onni ning joonista see paberile.
Kujutle, et oled arhitekt, kes projekteerib maja. Nii nagu arhitekt, pead ka Sina onni projekteerides joonistama onni põhiplaani ning vaated onnile.
Lisaks kirjuta lühike seletuskiri, kus vastad järgnevatele küsimustele:
-          Millistest materjalidest onn ehitatakse? Millistest osadest onn koosneb?
-          Kirjelda, kus onn asuda võiks? (Kas see paikneb puu otsas või maapinnal?)
-          Kirjelda, milline on onn seestpoolt? Kas onnis on mitu ruumi, mis ruumides sees on ja milleks neid ruume kasutatakse?
-          Milliseid mänge Sa selles onnis mängiksid?
Joonistusvõistlusel osalemise tingimused:
  • Võistlusel osalevad vaid tööd, millele on lisatud kirjalik põhjendus
  • Kirjalik põhjendus lisada joonistuse juurde eraldi lehel
  • Võistlusel osalevad tööd, mis on ERMi saadetud 31. detsembriks 2013
  • Joonistusi ootame maksimaalselt A3 suuruses
  • Tööle palume lisada joonistuse autori andmed (ees- ja perekonnanimi, kool ja klass); õpetaja/lapsevanema kontakt (e-mail ja telefoni nr)
Joonistused palume saata posti teel või tuua ise kohale aadressile:
Eesti Rahva Muuseumi näitusemaja
märksõna „Unistuste onn“
J. Kuperjanovi 9
50409 Tartu
Võistluselt laekunud materjali võidakse kasutada näitusel. Juhul, kui soovime kasutada ka autori eesnime, kooskõlastab muuseum selle autoriga eraldi. Võistlusel osalejate vahel loositakse välja palju põnevaid auhindu! Võistlust toetavad auhindadega: Tallinna Loomaaed, Tartu Mänguasjamuuseum, Nõmme seikluspark, Lõunakeskus jt . Muuseum võtab võitjatega ühendust.

No comments:

Post a Comment