Tuesday, April 15, 2014

Küpsisetort "RPK 105"

Kunstide nädala raames toimub selgi aastal kokanduskonkurss. Teemaks on küpsisetort "RPK 105". 

Võistluse tingimused:
1.      Võistkonnad palume registreerida huvijuhi juures meili teel huvijuht@rakverepk.ee 22. aprilliks! Ära unusta võistkonna nime ja liikmeid kirja panna!

2.      Küpsisetordi kohustuslikud koostisained: kakao/šokolaadiküpsised, kohupiim, vahukoor ja immutamiseks kasutada piima. Kaunistused ja koogi kuju ongi selle töö loominguline osa. Tordis peab kajastuma  kooli 105. sünnipäev.

3.      Tortide valmistatakse 24. aprillil 9.15 – 10.20 tööõpetuse klassis. Alustatakse esimesel vahetunnil, kestab terve 2. tunni ja viimase lihvi võib anda veel 2. vahetunni ajal.

4.      Vahendid (segamiseks, tükeldamiseks) saab kohapealt v.a vahendid kaunistuste valmistamiseks ja koogi serveerimiseks (tordialus). Vahukoore vahustamiseks võiks olla kaasas mikser.

5.      Toiduained võivad olla eelnevalt kuumtöödeldud (keedetud-praetud), aga koostisosade kokku panemine, tükeldamine, lõikamine, segamine ja kaunistamine peab toimuma kohapeal.

6.      Hinnatakse valmistamise protsessi, koogi välimust, maitset ja koostisainete omavahelist sobivust.

7.      Juhendaja kaasamisel algklasside osas tuleb panna tähele, et juhendaja on töö suunaja, aga mitte ärategija. Õpilased tükeldavad, segavad, kaunistavad ja juhendaja saab neid abistada läbi nõuannete ning töö organiseerimise. Erandina võib ta abi osutada maitsestamisel. Juhendaja liigne aktiivsus vähendab õpilaste hindeid valmistamise protsessi eest.

8.      Kõigil valmistajatel peab olema korrektne rõivastus: põll või kittel ja peakate.

9.      Valitud RETSEPT peab olema võistluse päeval väljatrükitult ka esitletava koogi kõrval (retseptis peab olema väljatoodud nii toiduained kui ka valmistamise käik).

10.  Soovitus osalejatele – proovige koos valitud grupiliikmetega kook vähemalt korra ka läbi teha, et kõik osapooled teaksid, mida ja millisel moel tuleb teha!


No comments:

Post a Comment