Monday, October 31, 2016

Mudellennu ring

Rakvere Mudellennuklubi mudellennuring.

 Iseseisvuseaegne mudellennuklubi ajalugu Lääne-Virumaal ulatub umbes kuue aasta taha, kui hakkasid koos käima esimesed kohalikud mudellennunduse huvilised.
Mudellennundusega tegeleti ka varem, aga kümnendivahetuse paiku tekkis sõpruskond, keda ühendas huvi lennuki- ja kopterimudelite vastu.
Aastal 2013 loodi MTÜ Rakvere Mudellennuklubi ja selle rüpes nooremate huviliste jaoks mudellennuring.
 Rakvere Mudellennuklubis on kuus aktiivsemat liiget, kes võtavad üritustest regulaarselt osa, ning mõned vähemaktiivsed, kellel on olemas lennuvahendid ning kes aeg-ajalt lennutamisega tegelevad. Rakvere mudellennu ringi tööst võtab regulaarselt osa 8 poissi ja üks tüdruk.
Osalejate vanus on 9-14 aastat.
Mudellennuki juhtimine ei ole lihtsate killast tegevus, sellepärast on avariid ja viperused kerged juhtuma. Sageli tuleb riismed kokku koguda ning koju remontimaehitama minna.
 Kes meisterdamisega sina-peal ei ole või puudub kannatlikkus, sellele lõppeb antud hobi mõne hetke kestva „lennu“ ja kapi otsas vedelevate, hinnaliste rusudega.
 Suureks abiks algajale ja ka kogenud piloodile on lennusimulaatorid, millega arvutiekraanil lennates saab ohutult esmaseid juhtimisvõtteid omandada ja ka keerulisemaid trikke katsetada ning lihvida. Mudellenduritel on ütlus, et kui simulaatoriga kümnest kümmet edukat maandumist ei tee, siis tuled lennuväljalt kindlasti katkise lennukiga koju.
Rakvere Mudellennuklubi mudellennuring kutsub oma sekka tehnikahuvilisi õpilasi vanuses 9-14 aastat.
Ring toimub kolmapäeviti 17:15 – 19:15 Vallikraavi 8.
Ringis ehitame mudellennukeid, vahetame kogemusi, harjutame simulaatoris lendamist ja käime ka Vallimäel või mõnes lagedamas paigas lennutamas.
Talveperioodil plaan käia nädalavahetusel Rakvere Spordihoones sisemudeleid lennutamas.

 1. novembril 2016 korraldan kl 8:00 Rakvere Põhikooli saalis mudellennukite tutvustuse ja vaatan huvilised üle. 

Lugupidamisega Valev Sard MTÜ Rakvere Mudellennuklubi mudellennuringi juhendaja

No comments:

Post a Comment