Wednesday, February 15, 2012

Õppetund päästekomandos


Esmaspäeval, 20.veebruaril läheme Rakvere päästekomandosse, et võtta osa projektist "Tean tulest".
Päästekomnados on spetsiaalselt sisustatud ruum, milles viiakse praktiliste vahenditega läbi näitlik tuleohutusalane õppus.


Õppetunnis näidatakse lastele, millised ohuolukorrad võivad meie igapäevaelus ette tulla. Ühes lastega mängitakse läbi peamised võimalikud tulekahjude tekke põhjused. Näitlike ohusituatsioonide kaudu selgitatakse, mis võib juhtuda, kui süüdatud tikk kukub põlevmaterjalile, põlev küünal on asetatud ebakindlale alusele, küttekoldel on praod või hakkab pliidil kõrbema toit ...

Lapsed saavad teadmisi ka kolme peamise kodukaitsja – suitsuanduri, tulekustutusteki ja tulekustuti – vajalikkuse ja käsitsemise kohta. Samuti tutvustatakse päästjate eririietust ning -tehnikat. Lisaks tuleohutusalastele teadmistele omandatakse ka praktiline oskus, kuidas õigesti käituda õnnetuse korral, valida hädaabinumbrit ning suhelda päästekorraldajaga.

Õppetund algab 12.30 ning kestab poolteist tundi ehk siis kuni kella kaheni.

Kas on vanemaid, kes saaksid aidata õpilased transportida päästekomnadosse ja tagasi, sest tee sinna ja tagasi on küllalti pikk. Kui oled abistaja, siis anna endast telefoni teel teada. Soovi korral saavad abistajad-lapsevanemad ka ise sellest õppetunnist osa võtta.

No comments:

Post a Comment