Monday, February 20, 2012

Õppetund päästekomandos


Täna käisime klassiga Rakvere päästekomando uutes ruumides õppetunnis. Seal saime osa projektist "Tean tulest".

Õppetunnis näidati lastele, millised ohuolukorrad võivad meie igapäevaelus ette tulla. Ühes lastega mängiti läbi peamised võimalikud tulekahjude tekke põhjused. Näitlike ohusituatsioonide kaudu selgitati, mis võib juhtuda, kui süüdatud tikk kukub põlevmaterjalile, põlev küünal on asetatud ebakindlale alusele, küttekoldel on praod või hakkab pliidil kõrbema toit ...

Lapsed said teadmisi ka kolme peamise kodukaitsja – suitsuanduri, tulekustutusteki ja tulekustuti – vajalikkuse ja käsitsemise kohta. Samuti tutvustati päästjate eririietust ning -tehnikat. Lapsed said võimaluse tunda tulekustutite raskust ning näha päästetöötajate riietumist, mis eelneb väljaõidule õnnetuspaika. Elevust tekitas võimalus viibida tuletõrjeautos ning allalaskmistoru, mida mööda tuletõrjujad alla II korrusele, riietusruumi laskuvad.

Lisaks tuleohutusalastele teadmistele omandati ka praktiline oskus, kuidas õigesti käituda õnnetuse korral, valida hädaabinumbrit ning suhelda päästekorraldajaga.

Iga õpilane sai sellest käigust mälestuseks raamatukese "Tean tulest", mis aitab kinnistada kuuldud ja läbiarutatud materjali.

SUUR AITÄH Karli vanematele, Cäroly emale, Martin K isale, Sigriti isale, Greete-Liisi emale, Steven S vanematele, kes aitasid meid päästekomandosse viia ja seal ka kenasti tagasi kooli tõid.

Rohkem pilte käigust leiad kooli kodulehelt, galeriist.

No comments:

Post a Comment