Tuesday, April 24, 2012

KOKANDUSKONKURSS



Neljapäeval 03. mail toimub võistlus,
et selgitada meie kooli parim kartulisalat.

Võistkonda kuulub 3-4 õpilast igast klassist ja algklassides võib kasutada lisaks juhendajat (täpsemad tingimused huvijuhilt).

VÕISTLUSE TINGIMUSED

1.      Salati üheks komponendiks on kartul ja kokku peaks salatit tulema umbes1 kg.
2.      Valmistamine toimub neljapäeval ja alustatakse teisel vahetunnil, kestab terve 3 tunni ja viimase lihvi võib anda veel 3 vahetunni ajal.
3.      Vahendid saab kohapealt v.a vahendid kaunistuste valmistamiseks.
4.      Toiduained võivad olla eelnevalt kuumtöödeldud (keedetud-praetud) aga kõik tükeldamine, lõikamine, segamine ja kaunistamine peab toimuma kohapeal.
5.      Hinnatakse valmistamise protsessi, salati välimust, maitset ja koostisainete omavahelist sobivust.
6.      Juhendaja kaasamisel algklasside osas tuleb panna tähele, et juhendaja on töö suunaja aga mitte ärategija. Õpilased tükeldavad, segavad, kaunistavad ja juhendaja saab neid abistada läbi nõuannete ning töö organiseerimise. Erandina võib ta abi osutada salati maitsestamisel./ Juhendaja liigne aktiivsus vähendab õpilaste hindeid valmistamise protsessi eest./
7.      Kõigil valmistajatel peab olema korrektne rõivastus: põll või kittel ja peakate. Soovitavalt ka töölaua kate, nt. paber- või kileleina, vakstu vms.
8.      Valitud retsept peab olema võistluse päeval väljatrükitult ka esitletava salati kõrval (retseptis peab olema väljatoodud nii toiduained kui ka valmistamise käik).
9.      SOOVITUS osalejatele – proovige koos valitud grupiliikmetega salat vähemalt korra ka läbi teha, et kõik osapooled teaksid, mida ja millisel moel tuleb teha!

No comments:

Post a Comment