Thursday, April 5, 2012

Muuseumitund


Täna käisime klassiga muuseumitunnis "Kes toob meile lihavõttemune?". Paljude õpilaste jaoks oli käik sellesse suurde muuseumimajja esmakordne. Vähesed olid Tallinna tn. muuseumis ka varem oma vanematega käinud.
Eestoas räägiti õpilastele kevadpühade erinevatest nimetustest ning kommetest, mis nende pühadega seotud. Näidati väga vanu lihavõttepostkaarte ning uuriti erinevates tehnikates (salvrätikuga, hundinuiapuruga, udusulgedega, sibulakoortega,värviliste sulgedega, hirsiga, marmorvärvidega) kaunistatud mune. Seejärel loeti ette legend, kust sai teada, kuidas jänesest sai lihavõttemunade laialijagaja.
Tagatoas sai iga õpilane valmistada endale pühadekaardi ette antud materjalidest. Seejärel said munad laialijaotatud ning kahe kaupa hakati neid vette kastma, et püüda kinni marmorvärvitilkasid. Teise muna jaoks kateti muna ohtra liimiga ning seejärele veeretati seda hirsitaldrikus.
Muuseumist lahkusid kõik oma pühadekaardi ning marmorvärvidega kunistatud munaga. Hirsiga kaetud munad kuivavad esmaspäevani klassis, siis saab igaüks selle endale koju kaasa.

Rohkem pilte muuseumitunnist näed kooli pildigaleriist.

No comments:

Post a Comment