Tuesday, October 29, 2013

Muuseumitund "Ninapidi raamatus"

Täna käisime muuseumitunnis "Ninapidi raamatus". Hoolimata tormisest ilmas jõudsime õigeaegselt kohale. Keldrikorrusel rääkis muuseumiõpetaja Eveli rääkis meile raamatute ajaloost- saime teada, millal trükiti esimene raamat, millest olid valmistatud esimesed raamatud, mis kasu oli trükikunsti tekkimisest...
Saime piltide pealt vaadata maailma paksemat -õhemat, väiksemat-suuremat, kergemat-raskemat  raamatut. Ise saime katsuda ja võrrelda erinevate raamatute raskust ja suurust.
Seintele oli riputatud näitus raamatukaantest, mis olid tehtud taaskasutatavatest materjalidest. Meie ülesandeks oli valida enda lemmik ning põhjendada, mis just see kaas mulle meeldis. Teises seinas oli näitus elektroonilistest raamatutest- liikuvate piltidega lahtised raamatud.
Liikumistegevusena pidime tegema "Tantsud tähtedega". Enne pidime ära arvama, mis on tantsud tähtedega ja kuidas seda teha saab. Vaid üks vastas oodatud vastusega. Teised olid mõjutatud eelmistel hooaegadel etevisioonis jooksnud sarjast "Tantsud tähtedega". Muuseumitunnis oodati sellist vastust, et igaüks oma kehaga teeks nõutud tähe kuju. Võis teha ka paaris. Poisid said ülesandeks moodustada oma perekonnanime esitäht ja tüdrukud pidid moodustama nimetuse Rakvere.
Üleval pööningul alustati nuputamisülesandega- kuidas lõigata väikesesse paberisse auke, et ise ka sellest läbi mahukas. Keegi ei tulnud sellega toime. Kui juhendajad olid näidanud kätte nipi, siis oli kõikidel "ahhaa"-efekt. Kõige lõpuks meisterdasid kõik endale raamatu tarbeks järjehoidja. Idee oli mõnele nii põnev, et järgmiseks koolipäevaks oli valmistanud terve portsu järjehoidjaid.

No comments:

Post a Comment